Ποδήλατο και κανό σε... ένα! - Θα κάνει τον γύρο της Σκωτίας για φιλανθρωπικό σκοπό

Οι μέρες που ο Μπεν Κίλνερ έμεινε ακίνητος τον ενέπνευσαν να κατασκευάσει το ποδήλατο-κανό προκειμένου να γυρίσει τη Σκωτία και να αφυπνίσει τον κόσμο

Ποδήλατο και κανό σε... ένα! - Θα κάνει τον γύρο της Σκωτίας για φιλανθρωπικό σκοπό

Ο Μπεν Κίλνερ μέσα στο χειροποίητο ποδήλατο-κανό

SWNS
2'

Ένας άνδρας ετοιμάζεται να κάνει τον γύρο της Σκωτίας μ’ ένα πολύ ιδιαίτερο ποδήλατο. Πρόκειται για χειροποίητη κατασκευή ενός ποδηλάτου το οποίο ταυτόχρονα είναι και... κανό! Η ενέργεια του νεαρού άνδρα ακολουθεί τη βρετανική παράδοση για περιπετειώδεις άθλους με φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο 36χρονος από το Ανατολικό Σάσεξ της Αγγλίας πέρασε δύο μήνες κατασκευάζοντας τον ξεχωριστό μηχανισμό, ονόματι Pedal Paddle, και μ’ αυτόν σκοπεύει να διασχίσει πάνω από 150 μίλια ξηράς και θάλασσας.

Ξεκινώντας από το Fort William, ο Μπεν Κίλνερ θα κωπηλατήσει μέχρι το Inverness κατά μήκος του καναλιού της Καληδονίας πριν γυρίσει και επιστρέψει με το ποδήλατο στη στεριά κατά μήκος του Great Glen Way.

Στόχος του είναι να συγκεντρώσει 2.500 βρετανικές λίρες για τη φιλανθρωπική οργάνωση A Leg To Stand On, η οποία παρέχει προσθετικά άκρα σε παιδιά αναπτυσσόμενων χωρών ανά τον κόσμο. Ελπίζει επίσης, να εμπνεύσει τους ανθρώπους να βγουν έξω και να εξερευνήσουν τον κόσμο.

Πριν από λίγο καιρό ο Κίλνερ έκανε κωπηλασία στον ποταμό Τάμεση μ' ένα χειροποίητο κανό. Τότε είχε ένα ατύχημα που τον ανάγκασε να μην μπορεί να περπατήσει για αρκετές ημέρες. Χάρη στην εμπειρία του, ο ίδιος εμπνεύστηκε την όλη ιδέα και προχώρησε στην ιδιαίτερη κατασκευή.

Podilato-kano2.jpg

Ο Μπεν Κίλνερ μέσα στο ποδήλατο-κανό

SWNS

«Ήταν τρομακτικό!» είπε ο ίδιος για την εμπειρία του να μην μπορεί να κινηθεί, ενώ πρόσθεσε πως «κακώς πολλοί θεωρούμε δεδομένο ότι μπορούμε και περπατάμε».

Αναφορικά με την χειροποίητη κατασκευή, ο ίδιος μέσω των social media εξήγησε πως «το κανό είναι κατασκευασμένο -μεταξύ άλλων- από δέρμα και ξύλο έλατου αλλά και βελανιδιάς». Συμπλήρωσε πως «ο λόγος που επέλεξα αυτά τα υλικά είναι επειδή είναι πολύ ελαφριά και παράλληλα μπορώ να επεξεργαστώ μόνος μου». «Η μεγαλύτερη πρόκληση θα είναι ο άνεμος και η σταθερότητα», πρόσθεσε.

Η πρόκληση αναμένεται να διαρκέσει περίπου εννέα ημέρες, με τον Κίλνερ να περνάει τα βράδια του σε σκηνή. «Θα κάνω καθημερινές αναρτήσεις στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Είμαι ενθουσιασμένος!»

*Με πληροφορίες από goodnewsnetwork

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή