Εκλογές ΗΠΑ: Η New York Post υποστηρίζει ότι Δημοκρατικοί εκβίασαν τον Μπάιντεν για να αποχωρήσει

Υψηλόβαθμα στελέχη των Δημοκρατικών φέρεται να εκβίασαν τον Τζο Μπάιντεν προκειμένου να αποχωρήσει από την κούρσα για την προεδρία της Αμερικής όπως υποστηρίζει η New York Post
Associated Press
1'

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση απόσυρσης του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα των εκλογών, πηγές της New York Post ανέφεραν πως ο πρόεδρος της Αμερικής δεν παραιτήθηκε... μόνος του.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα κάνει λόγο για «οργανωμένο πραξικόπημα» το οποίο μάλιστα είχε δρομολογηθεί αρκετές εβδομάδες πριν, με σκοπό να μην διεκδικήσει ξανά την προεδρία ο Μπάιντεν.

Μάλιστα αναφέρει πως μέρος της στρατηγικής ήταν να επιτρέψουν στον Μπάιντεν να συζητήσει τον περασμένο μήνα σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση στην Ατλάντα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ.

Το ντιμπέιτ ήταν μάλιστα η αρχή του τέλους για τον Μπάιντεν καθώς στη διάρκειά του φάνηκε κουρασμένος, δεν μπορούσε να εκφραστεί με σαφήνεια και συνεχώς μπερδευόταν. Έκτοτε οι Δημοκρατικοί ξεκίνησαν να μιλούν δυνατά για την απομάκρυνση του.

«Εκείνο το ντιμπέιτ ήταν ένα σκηνικό για να πείσει τους Δημοκρατικούς ότι δεν μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος», αναφέρει το δημοσίευμα.

Μάλιστα όταν οι εκκλήσεις να αποσυρθεί αυξήθηκαν, ο Μπάιντεν επέμεινε ότι θα συνεχίσει, αλλά τα μεγάλα κεφάλια του κόμματος απείλησαν να επικαλεστούν την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος. Η τροπολογία επιτρέπει στον αντιπρόεδρο και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να κηρύξουν τον πρόεδρο ακατάλληλο για να υπηρετήσει και να τον αναγκάσουν να παραιτηθεί, πρόσθεσε η πηγή.