Τραμπ: Βίντεο-ντοκουμέντο με τον νεκρό 20χρονο δείχνει οτι η Μυστική Υπηρεσία γνώριζε για τον ύποπτο

Ένα σοκαριστικό βίντεο που δείχνει τον 20χρονο Tόμας Κρουκς, νεκρό στιγμές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Tραμπ, επιβεβαιώνει ότι η Μυστική Υπηρεσία είχε προειδοποιηθεί
3'

Συγκλονιστικά νέα πλάνα δείχνουν τοπικούς αστυνομικούς και έναν πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας να στέκονται πάνω από το νεκρό σώμα του επίδοξου δολοφόνου του Ντόναλντ Τραμπ Τόμας Μάθιου Κρουκς, καθώς φάνηκαν να επιβεβαιώνουν ότι ο 20χρονος ελεύθερος σκοπευτής αναγνωρίστηκε ως ύποπτος πριν ανοίξει πυρ.

Το βίντεο από κάμερα σώματος, που κυκλοφόρησε από τον γερουσιαστή της Αϊόβα, Τσακ Γκράσλεϊ, δείχνει το άψυχο σώμα του Κρουκς σε μια λίμνη από ίχνη αίματος κατά μήκος της οροφής από την οποία τραυμάτισε τον Τραμπ και σκότωσε έναν ήρωα πυροσβέστη νωρίτερα αυτό το μήνα κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσυλβάνια.

Ένας άνδρας, ο οποίος φαίνεται να είναι πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας, λέει σε έναν αξιωματικό της μονάδας έκτακτης ανάγκης της κομητείας Μπίβερ ότι το σώμα του Κρουκς φαινόταν να είναι το ύποπτο άτομο που τους αναφέρθηκε προηγουμένως. «Λοιπόν αυτός είναι ο τύπος», λέει ο πράκτορας. Αυτός είναι», απαντά ο αξιωματικός της μονάδας υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της κομητείας.

Ο αξιωματικός των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης λέει επίσης ότι ένας ελεύθερος σκοπευτής της αστυνομίας τράβηξε φωτογραφίες του Κρουκς, μεταξύ των οποίων ένα πλάνο του σε ποδήλατο, σύμφωνα με το βίντεο. «Αυτός είναι ο ελεύθερος σκοπευτής που έστειλε την αρχική φωτογραφία και τον είδαμε να έρχεται με το ποδήλατο και να βάζει κάτω την τσάντα του βιβλίου και μετά τον χάσαμε από τα μάτια μας», λέει ο αξιωματικός στον πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας.

Στη συνέχεια, οι δύο αξιωματούχοι επιβολής του νόμου βλέπουν τις φωτογραφίες του υπόπτου σε ένα iPhone. Τα πυρά του Κρουκς βρήκαν το αυτί του Τραμπ και χτύπησαν τρεις συμμετέχοντες στη συγκέντρωση, σκοτώνοντας έναν 50χρονο εθελοντή πυροσβέστη και παντρεμένο πατέρα δύο παιδιών, Κόρεϊ Κομπεράτορε.

Ο ένοπλος πυροβολήθηκε γρήγορα και σκοτώθηκε από πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας. Πηγές επιβολής του νόμου είπαν προηγουμένως στην Post ότι η Μυστική Υπηρεσία είχε προειδοποιηθεί για τον Κρουκς και μάλιστα τον χαρακτήρισαν «απειλή» 10 λεπτά πριν από τη συγκέντρωση, αλλά επέτρεψε στον Τραμπ να ανέβει στη σκηνή ούτως ή άλλως.

Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες προειδοποιήθηκαν επίσης ότι υπήρχε ένας «ύποπτος χαρακτήρας» για λίγο περισσότερο από μία ώρα πριν ηχήσουν πυροβολισμοί, ανέφεραν πηγές. Ο Ρεπουμπλικανός Γκράσλεϊ, κάλεσε τη Μυστική Υπηρεσία να δημοσιοποιήσει περισσότερες πληροφορίες, καθώς η ομοσπονδιακή υπηρεσία επιβολής του νόμου αντιμετωπίζει σφοδρή κριτική για αποτυχίες ασφαλείας στην προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ στην Πενσυλβάνια.

«Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες, ιδιαίτερα οι Μυστικές Υπηρεσίες, απέτυχαν να είναι διαφανείς με τον αμερικανικό λαό», είπε ο Γκράσλεϊ σε δήλωση. «Αυτή η απόπειρα δολοφονίας είναι ζήτημα ουσιαστικού δημόσιου συμφέροντος».

Ο Γκράσλεϊ δημοσίευσε το βίντεο την ίδια μέρα που η διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών Kίμπερλι Τσιτλ παραιτήθηκε μετά από πιέσεις από νομοθέτες. Ο γερουσιαστής της Αϊόβα κοινοποίησε επίσης μια επιστολή που έγραψε στη Μυστική Υπηρεσία και τον Υπουργό Εσωτερικών, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, ζητώντας απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την «καταστροφική τους αποτυχία» στις 13 Ιουλίου.

Στην επιστολή, ο Γκράσλεϊ είπε ότι έλαβε πληροφορίες ότι η Μυστική Υπηρεσία είχε κοινή δικαιοδοσία με την τοπική αστυνομία στο κτίριο της AGR International όπου ήταν σκαρφαλωμένος ο Κρουκς. Η Μυστική Υπηρεσία είχε προηγουμένως ισχυριστεί ότι ήταν υπεύθυνη μόνο για τους χώρους συγκέντρωσης και ότι η τοπική αστυνομία ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια του AGR.

New York Post