Πρίγκιπας Χάρι: Η «χρυσή» κληρονομιά για τα 40α του γενέθλια - Θα λάβει περισσότερα από τον Ουίλιαμ

Ο πρίγκιπας Χάρι ετοιμάζεται για τεράστια κληρονομιά στα 40ά γενέθλια - και είναι περισσότερα από όσα παίρνει ο Γουίλιαμ: έκθεση
Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας
ΑΡ
2'

Ο πρίγκιπας Χάρι πρόκειται να λάβει ένα μεγάλο δώρο για τα 40ά γενέθλιά του αργότερα φέτος, σύμφωνα με μια έκθεση. Ο δούκας του Σάσεξ θα γίνει 40 ετών στις 15 Σεπτεμβρίου και τον περιμένει ένα εντυπωσιακό δώρο σε μετρητά, καθώς φτάνει σε μία ηλικία ορόσημο.

Σε αντίθεση με τον αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος έλαβε μια τελετουργική συναυλία στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στα γενέθλια-ορόσημο, ο Χάρι θα λάβει μια τεράστια περιουσία, χάρη στις ρυθμίσεις που είχε κάνει η εκλιπούσα προγιαγιά του, Βασίλισσα Ελισάβετ, η βασιλομήτωρ.

Η μητέρα της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β' έβαλε 90 εκατομμύρια δολάρια σε ένα καταπιστευματικό ταμείο για την οικογένειά της και ανέφερε ότι ο Χάρι επρόκειτο να αποκτήσει πρόσβαση στο μερίδιό του όταν έκλεινε τα 40 ως έναν από τους όρους, αναφέρουν οι Times.

Ωστόσο, ο Χάρι θα πρέπει να πληρώσει φόρο για τα μελλοντικά του κέρδη, προσθέτει η εφημερίδα. Ως διάδοχος του θρόνου, ο Ουίλιαμ θα επωφεληθεί με τη σειρά του από το απαλλασσόμενο από τους φόρους Δουκάτο της Κορνουάλης - μια ιδιωτική περιουσία που χρηματοδοτεί τις δημόσιες, φιλανθρωπικές και ιδιωτικές δραστηριότητές του.

«Ο Ουίλιαμ θα επωφεληθεί από τον τεράστιο πλούτο του Δουκάτου της Κορνουάλης, μιας ιδιωτικής περιουσίας που χρηματοδοτεί τις δημόσιες, φιλανθρωπικές και ιδιωτικές δραστηριότητες του κληρονόμου του βασιλιά», είπε μια πηγή. «Ως αποτέλεσμα, ο Χάρι είναι πιθανό να λάβει λίγο περισσότερο από το ήμισυ των 14 εκατομμυρίων λιρών που διατέθηκαν για τα αδέρφια».

Το τεράστιο χρηματικό ποσό θα είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στην καθαρή περιουσία του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ, η οποία αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στα 60 εκατομμύρια δολάρια. Ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό χάρη στα πολλά έργα υψηλού προφίλ που έχουν αναλάβει από τότε που εγκατέλειψαν τη βασιλική ζωή το 2020 και μετακόμισαν στις ΗΠΑ.

Αφού εγκαταστάθηκαν στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια, εξαπέλυσαν πολλές επιθέσεις στους εν διαστάσει συγγενείς του Χάρι, προκαλώντας μεγάλη ρήξη με τους Γουίνδσορ. Μετά τη συνέντευξη με την Όπρα, οι Σάσεξ κυκλοφόρησαν το ντοκιμαντέρ τους στο Netflix καθώς και τα απομνημονεύματα του Χάρι, «Spare» που κατέστρεψαν επίσης το πρωτόκολλο. Πρόσφατα αναφέρθηκε ότι ο Χάρι σκέφτεται να εκδώσει ένα επόμενο βιβλίο.

Η νέα μάρκα lifestyle της Mέγκαν Μαρκλ με τίτλο «American Riviera Orchard» σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε καλό δρόμο για να βγάλει ένα τεράστιο επταψήφιο ποσό μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.