Κάμαλα Χάρις: Τα τρία φαβορί από αμφίρροπες πολιτείες που «παίζουν δυνατά» για την αντιπροεδρία

Οι Σαπίρο, Κέλι και Κούπερ, τρεις Δημοκρατικοί από αμφίρροπες πολιτείες, θεωρούνται φαβορί στην κούρσα για την αντιπροεδρία γράφουν οι Financial Times

Ο Τζο Μπάιντεν με την Κάμαλα Χάρις
Ο Τζο Μπάιντεν με την Κάμαλα Χάρις
AP
4'

Ο Τζος Σαπίρο της Πενσυλβάνια, ο γερουσιαστής της Αριζόνα Μαρκ Κέλι και ο Ρόι Κούπερ από τη Βόρεια Καρολίνα είναι οι πρωτοπόροι για να γίνουν υποψήφιοι αντιπρόεδροι της Κάμαλα Χάρις, σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς δωρητές που βρίσκονται κοντά στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Οι τρεις άνδρες είχαν κερδίσει την υποστήριξη από κορυφαίους χορηγούς της Wall Street και του Χόλιγουντ και τώρα ελέγχονται από τον πρώην γενικό εισαγγελέα του Μπαράκ Ομπάμα Έρικ Χόλντερ. Οι υποστηρικτές της Wall Street ευνοούν τον κυβερνήτη της Πενσυλβάνια Σαπίρo ή τον κυβερνήτη της Βόρειας Καρολίνας Κούπερ, ενώ οι δωρητές των Δημοκρατικών του Χόλιγουντ πιέζουν για τον Κέλι, είπαν άνθρωποι με γνώση της διαδικασίας. Άλλα ονόματα πιο κάτω στη λίστα περιλαμβάνουν τον κυβερνήτη του Κεντάκι Άντι Μπέσιαρ και τον κυβερνήτη του Ιλινόις Τζ.Μπ Πρίτζκερ

Η διαδικασία ελέγχου του αντιπροέδρου έρχεται μετά την αποχώρησή του Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα, με τον Αμερικανό πρόεδρο να χρίζει τη Χάρις ως διάδοχό του, μετά από μια καταστροφική επίδοση στο ντιμπέιτ τον περασμένο μήνα. Στην πρώτη ολοήμερη προεκλογική της εκστρατεία τη Δευτέρα, η αντιπρόεδρος συγκέντρωσε αρκετούς αντιπροσώπους για να εξασφαλίσει την υποψηφιότητα και έσπασε ρεκόρ συγκέντρωσης κεφαλαίων.

Election 2024 Vice President

Oι Ρόι Κούπερ, Μαρκ Κέλι, Τζος Σαπίρο και Άντι Μπεσέαρ

ΑΡ

Ο Μπάιντεν θα απευθυνθεί σήμερα (24/7) στο έθνος από το Οβάλ Γραφείο για το τι θα κάνε στο εξης «και πώς θα ολοκληρώσω τη δουλειά για τον αμερικανικό λαό».

Οι τρεις Δημοκρατικοί στην κορυφή της λίστας των δωρητών ως πιθανοί υποψήφιοι αντιπρόεδροι έχουν προσωπικούς δεσμούς με τη Χάρις. Ο Κούπερ και ο Χάρις ήταν ταυτόχρονα γενικοί εισαγγελείς και έκαναν εκστρατεία μαζί της στη Βόρεια Καρολίνα τις τελευταίες εβδομάδες, πριν αποσυρθεί ο Μπάιντεν.

Ο Σαπίρο, επίσης πρώην νομικός του κράτους, γνωρίζει τη Χάρις εδώ και δύο δεκαετίες. Η αντιπρόεδρος είναι επίσης κοντά στον Κέλι, βετεράνο πολέμου και πρώην πιλότο της Nasa, και τη σύζυγό του Γκάμπι Γκίφορντς, την πρώην εκπρόσωπο της Αριζόνα που επέζησε από απόπειρα δολοφονίας το 2011.

Οι Δημοκρατικοί κυβερνήτες Tιμ Βαλς της Μινεσότα και Γκρέτσεν Γουίτμερ του Mίσιγκαν παραμένουν επίσης στη μακρά λίστα, σύμφωνα με πληροφορίες. Η Γουίτμερ ήταν ένα από τα αρχικά φαβορί για να αντικαταστήσει τον Μπάιντεν, αλλά είπε αυτή την εβδομάδα ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τη δουλειά της ως κυβερνήτης.

«Θα ήμουν ενθουσιασμένος με οποιονδήποτε από αυτούς, ιδιαίτερα με τους Σαπίρο, Κέλι, Κούπερ, Πρίτζκερ ή Μπεσέαρ», είπε ο Mάικλ Κέμπνερ ένας σημαντικός δωρητής των Δημοκρατικών στη Νέα Υόρκη. «Έχουμε ένα δυνατό πεδίο για να διαλέξουμε».

Η ξαφνική εμφάνιση της Χάρις έχει δώσει νέα ώθηση στους δωρητές, με την αντιπρόεδρο να λέει ότι συγκέντρωσε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια τις πρώτες 24 ώρες της εκστρατείας της - περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από όσα συγκέντρωσε ο Μπάιντεν τους δύο πρώτους μήνες της εκστρατείας του.

Ο Σαπίρο ευνοείται από πολλούς δωρητές της Wall Street, οι οποίοι είναι πεπεισμένοι ότι ο 51χρονος κυβερνήτης από την Πενσυλβάνια θα μπορούσε να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στο να βοηθήσει τον Χάρις να κερδίσει μια αμφίρροπη πολιτεία που θα μπορούσε να κρίνει φέτος την την κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

«Ο Σαπίρο είναι νέος και δραστήριος και μπορεί να κερδίσει την Πενσιλβάνια - είναι μια προφανής επιλογή», ​​είπε ένας δωρητής κοντά στη Χάρις «Δεν έχει λήξει το θέμα, αλλά εξετάζεται πολύ». Ο Kέλι ευνοείται επίσης από πολλούς κορυφαίους Δημοκρατικούς δωρητές στο Χόλιγουντ και τη Wall Street που θαυμάζουν την προσωπική του ιστορία ως αστροναύτη της Nasa καθώς και τη δημοτικότητά του στην Αριζόνα, μια άλλη κρίσιμη πολιτεία..

«Θα ήθελα να δω τον γερουσιαστή Μαρκ Κέλι ως υποψήφιο αντιπρόεδρο», είπε ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ισπανία Άλαν Σόλομοντ, ο οποίος συνδιοργάνωσε μία δωρεά ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Χάρις στη Μασαχουσέτη το Σάββατο. «Αυτός και η σύζυγός του, Γκάμπι Γκίφορντς, γνωρίζουν όσο κανένας άλλος για την πολιτική βία και η μάχη τους για την ασφάλεια των όπλων θα προσελκύσει τους νέους ψηφοφόρους».

Αρκετοί χορηγοί έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι ο Σαπίρο δεν έχει επαρκή εμπειρία στην κυβέρνηση. Ο Κέλι θα έπρεπε επίσης να παραδώσει τη θέση του στη Γερουσία των ΗΠΑ για να γίνει αντιπρόεδρος, κάτι που θα μπορούσε να κοστίσει στους Δημοκρατικούς μια κρίσιμη έδρα που χρειάζονται για να διατηρήσουν την πλειοψηφία τους στην αίθουσα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή