Τραμπ: Κατέθεσε ένσταση κατά της Κάμαλα Χάρις για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας

Το στρατόπεδο Τραμπ κατέθεσε ένσταση κατά της Κάμαλα Χάρις για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, καθώς φουντώνει ο προεκλογικός αγώνας για τον Λευκό Οίκο

Τραμπ: Κατέθεσε ένσταση κατά της Κάμαλα Χάρις για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας
2'

Η νομική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε καταγγελία κατά της Κάμαλα Χάρις κατηγορώντας την ότι διέπραξε «κλοπή 91,5 εκατομμυρίων δολαρίων» μέσω ακατάλληλης πρόσβασης στα κεφάλαια της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν μετά την αποχώρησή του από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο την Κυριακή.

Σε μια καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή (FEC), ο γενικός σύμβουλος της εκστρατείας του Τραμπ, Ντέιβιντ Γουόρινγκτον, επιδιώκει να μπλοκάρει τη μεταφορά κεφαλαίων, ισχυριζόμενος ότι η «αυθαίρετη αρπαγή χρημάτων» παραβιάζει τον νόμο της εκστρατείας της FEC του 1971.

«Η κίνηση αυτή γελοιοποιεί τη νομοθεσία. Οι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται να καρπώνονται τις προσφορές για εκλογές στις οποίες δε συμμετέχουν. Η εκστρατεία Μπάιντεν δεν έχει δείξει καμία πρόθεση να επιστρέψει τα κονδύλια που έχει ήδη λάβει» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της ένστασης.

Οι Δημοκρατικοί απέρριψαν την καταγγελία, κυρίως επειδή η Χάρις ήταν ήδη επίσημα μέρος της εκστρατείας για τη συγκέντρωση χρημάτων από την ομάδα του Μπάιντεν ως αντιπρόεδρος. Χαρακτηρίζοντας τον ισχυρισμό «αβάσιμο», ο Τσαρλς Λούτβακ, εκπρόσωπος του στρατοπέδου της Χάρις, είπε στους New York Times: «Οι Ρεπουμπλικανοί μπορεί να ζηλεύουν που οι Δημοκρατικοί έχουν ισχυροποιηθεί και θα νικήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ και τους συμμάχους του κινήματος MAGA».

Δεν είναι σίγουρο ότι η κίνηση από το στρατόπεδο Τραμπ θα έχει αποτέλεσμα στην Εκλογική Επιτροπή όμως είναι ξεκάθαρο ότι οι Ρεπουμπλικάνοι επιχειρούν να «φρενάρουν» την Κάμαλα Χάρις που κινείται με γρήγορους ρυθμούς μετά την υποψηφιότητά της για την προεδρία.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πραγματοποίησε την πρώτη της προεκλογική συγκέντρωση κατά την οποία καταφέρθηκε εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ. Μιλώντας μπροστά σε περίπου 3.000 υποστηρικτές της παρομοίασε τον Τραμπ με τους απατεώνες που είχε φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης, όταν ήταν εισαγγελέας.

«Έχω αντιμετωπίσει παράνομους κάθε είδους. Κακοποιητές γυναικών, απατεώνες που εξαπάτησαν καταναλωτές ή παραβίασαν τους κανόνες για δικό τους όφελος, οπότε ακούστε το καλά: Γνωρίζω τον τύπο του Ντόναλντ Τραμπ» είπε η Κάμαλα Χάρις, την ώρα που από το κοινό ακουγόταν το όνομά της. Και κατέληξε: «Θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα ελευθερίας, συμπόνοιας και νομικότητας ή σε μια χώρα γεμάτη χάος, φόβο και μίσος» υπογράμμισε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
15:24ME TO N & ME TO Σ

Ρε άντε… δεξιωθείτε!