Ραγδαίες εξελίξεις με την εξαφάνιση Μπεν: «Έρχεται οριστική απάντηση», γίνεται ταυτοποίηση του DNA

Η οικογένεια του Μπεν κρατάει... μικρό καλάθι, καθώς πολλοί έχουν ισχυριστεί στο παρελθόν ότι έχουν νέα με την εξαφάνιση του μωρού τους, ακόμα και δεκαετία αργότερα.

Ραγδαίες εξελίξεις με την εξαφάνιση Μπεν: «Έρχεται οριστική απάντηση», γίνεται ταυτοποίηση του DNA
2'

Σημαντικές εξελίξεις με την πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης του Μπεν, καθώς η αστυνομία στη Βρετανία προβαίνει σε έλεγχο DNA, του άνδρα ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι το μωρό που... χάθηκε το 1991.

Πρόκειται για έναν Δανό που ισχυρίζεται ότι οι παππούδες του, του είπαν ότι τον πήραν από το νησί.

Ο άνδρας είπε ότι θυμάται να πηγαίνει σε μια αγορά πριν από 25 χρόνια και κάποιος να του φωνάζει «Μπεν», πριν τον κρατήσουν σε ένα τροχόσπιτο. Από την πλευρά της η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ, 51 ετών, δήλωσε ότι αρνείται να αναπτερώσει τις ελπίδες της, αφού έχει βρεθεί μάταια σε παρόμοια θέση πολλές φορές στο παρελθόν και έχει απογοητευτεί.

Ο Μπεν εξαφανίστηκε σαν σήμερα, πριν από 33 χρόνια, όταν ήταν 21 μηνών, από μια αγροικία στη χώρα μας.

Όπως μεταδίδει το BBC, η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ ανακοίνωσε ότι το DNA του άνδρα είχε ελεγχθεί και θα συγκριθεί με ένα δείγμα «για να δώσει στην οικογένεια του Μπεν μια οριστική απάντηση».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε συγκεκριμένα:

«Η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ δεν έχει δικαιοδοσία στην Ελλάδα, όμως επιθυμούμε να υποστηρίξουμε τις ελληνικές αρχές και την οικογένεια του Μπεν με όποιον τρόπο μπορούμε και ένας ανώτερος ανακριτικός αξιωματικός παραμένει σε επαφή με τους Έλληνες ομολόγους του. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Μπεν που ποτέ δεν έχασε την ελπίδα να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη στις 24 Ιουλίου 1991 και θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε σε αυτή την προσπάθεια».

Όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει πάνω από 300 αναφορές θέασης του παιδιού, αλλά κανένα ίχνος του δεν έχει βρεθεί ποτέ. Από το 2017 η βρετανική αστυνομία θεωρεί ότι ο Μπεν βρίσκεται θαμμένος στην Κω, ενώ ιδιώτες ερευνητές εκτιμούν πως σκοτώθηκε την ημέρα που εξαφανίστηκε και θάφτηκε στο νησί.

Την ημέρα της εξαφάνισης ο Μπεν είχε αφεθεί στη φροντίδα των παππούδων του, ενώ η μητέρα του είχε πάει να εργαστεί σε τοπικό ξενοδοχείο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
15:24ME TO N & ME TO Σ

Ρε άντε… δεξιωθείτε!