Απόπειρα Τραμπ -Νέο βίντεο: Οι τελευταίες στιγμές του Τόμας Κρουκς - Έριξε 8 βολές σε 6 δευτερόλεπτα

Συγκλονιστικά νέα πλάνα αποκαλύπτουν πώς ο Τόμας Κρουκς έριξε 8 βολές σε έξι δευτερόλεπτα στον Ντόναλντ Τραμπ 

Απόπειρα Τραμπ -Νέο βίντεο: Οι τελευταίες στιγμές του Τόμας Κρουκς - Έριξε 8 βολές σε 6 δευτερόλεπτα
4'

Ο ένοπλος που επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ έριξε οκτώ πυροβολισμούς στον πρώην πρόεδρο προτού τον «εξουδετερώσουν» οι ελεύθεροι σκοπευτές της Μυστικής Υπηρεσίας, αποκαλύπτει νέο βίντεο.

Ο Τόμας Κρουκς , 20 ετών, άνοιξε πυρ κατά της προεκλογικής εκδήλωσης του Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου από μια ταράτσα μόλις 150 μέτρα μακριά από το σημείο όπου μιλούσε. Ο Τραμπ τραυματίστηκε στο αυτί, ένας πάνθρωπος σκοτώθηκε, κι άλλος ένς τραυματίστηκε.

tramp-epithesi.jpg

Νέα πλάνα από το περιστατικό αποκάλυψαν ότι ο Crooks πυροβόλησε σφαίρες από το τουφέκι του τύπου AR-15 στη συγκέντρωση σε λιγότερο από έξι δευτερόλεπτα πριν οι ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολήσουν δύο φορές, συμπεριλαμβανομένης αυτής που τον σκότωσε .

Τρομοκρατημένοι μάρτυρες κοντά στο κτίριο AGR όπου είχε τοποθετηθεί ο Crooks ούρλιαζαν και έτρεχαν μανιωδώς για να σώσουν τη ζωή τους καθώς ακούγονταν οι γρήγοροι πυροβολισμοί, έδειξε το βίντεο που εξασφάλισε το Fox News.

Στη συνέχεια, ο Κρούκς έστρεψε το όπλο του προς το πλήθος λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη δεύτερη βολή από τον ελεύθερο σκοπευτή, ισχυρίστηκε ο αυτόπτης μάρτυρας που τράβηξε το βίντεο.

Πρόκειται για βετεράνο του στρατού, ο οποίος αποκάλυψε επίσης ότι όλα τα άτομα που παρακολούθησαν την ομιλία δεν είχαν «ελεγχθεί» και δεν πέρασαν από ανιχνευτές μετάλλων. Όπως ισχυρίστηκε οι μάρτυρες άρχισαν να παρατηρούν τον δράστη να σκαρφαλώνει στο κτίριο «περίπου δύο λεπτά πριν από την έναρξη των πυροβολισμών», αλλά θεωρήθηκε από το πλήθος πως απλά ήταν κάποιος που προσπαθούσε να έχει καλύτερη θέα.

Ωστόσο, γρήγορα ο κόσμος αντιλήθηκε την πραγματικότητα, πιθανόν νωρίτερα απο τις Μυστικές Υπηρεσίες.

Το βίντεο δείχνει δεκάδες ανθρώπους να ουρλιάζουν και να προσπαθούν να τραπούν σε φυγή καθώς οκτώ πυροβολισμοί αντηχούν σε διάστημα περίπου 5,2 δευτερόλεπτων.

Στη συνέχεια ακούγονται δύο τελευταίοι πυροβολισμοί. Η πρώτη αντίθετη βολή, η οποία σύμφωνα με τους μυημένους προήλθε από έναν τοπικό ελεύθερο σκοπευτή, εκτελέστηκε περίπου 5,5 δευτερόλεπτα αφότου ο Κρουκς άνοιξε πυρ.

Στη συνέχεια σταμάτησε να πυροβολεί, κάτι που σύμφωνα με τους αναλυτές ήχου υποδηλώνει ότι είχε χτυπηθεί. Ο πυροβολισμός του ελεύθερου σκοπευτή της Μυστικής Υπηρεσίας ήρθε 10 δευτερόλεπτα αργότερα, ανέφερε το CBS News.

Το κίνητρο του 20χρονου παραμένει μέχρι σήμερα αδιευκρίνιστο.

Νωρίτερα, δημοσιοποιήθηκε ένα βίντεο από κάμερες σώματος που τραβήχτηκαν λίγο μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ. Στα πλάνα φαίνονται οι μυστικές υπηρεσίες και τοπικοί αξιωματικοί κοντά στο άψυχο σώμα του ενόπλου.

Το νέο βίντεο εμφανίστηκε λίγες ώρες μετά την παραίτηση του διευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ Kim Cheatle λόγω αποτυχιών ασφαλείας γύρω από την απόπειρα δολοφονίας.

Το βίντεο από την κάμερα σώματος που τραβήχτηκε από τη μονάδα υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της κομητείας Butler δημοσιεύτηκε στο X από το γραφείο του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Chuck Grassley.

«Ένας ελεύθερος σκοπευτής της κομητείας Beaver είδε και έστειλε τις φωτογραφίες, αυτός είναι αυτός», ακούγεται να λέει ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας στο βίντεο, αναφερόμενος στο σώμα του δράστη.

«Δεν ξέρω αν έχεις τις ίδιες με αυτές;» ρωτάει ένας αξιωματικός τον πράκτορα των φωτογραφιών.

«Νομίζω ότι το έκανα, ναι, [ο δράστης] φόρεσε τα γυαλιά του», απαντά ο πράκτορας.

Ο αξιωματικός προσθέτει ότι ο ελεύθερος σκοπευτής «έστειλε τις αρχικές φωτογραφίες και τον είδε (τον σκοπευτή) να βγαίνει από το ποδήλατο και άφησε την τσάντα με τα βιβλία κάτω και στη συνέχεια τον έχασε από τα μάτια του».

Ο πράκτορας ρωτά επίσης για το αν ένα εγκαταλελειμμένο ποδήλατο που βρέθηκε στην περιοχή ανήκε στον δράστη.

«Δεν ξέρουμε», απαντά ένας αξιωματικός.

Μπορούν επίσης να ακουστούν συζητήσεις για «θύματα στο πλήθος» και «ανθρώπους που κρατούνται και βιντεοσκοπούσαν».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή