Αυστραλία: Ξεβράστηκε το κομμένο πόδι σέρφερ μετά από επίθεση καρχαρία

Σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση αστυνομικού εκτός υπηρεσίας που πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες
twitter
1'

Το κομμένο πόδι ενός σέρφερ που δέχθηκε επίθεση από καρχαρία ξεβράστηκε σε παραλία της Αυστραλίας, με τους γιατρούς να τρέχουν τώρα να δουν αν μπορεί να επανασυνδεθεί.

Ο 23χρονος Κάι ΜακΚένζι 23 ετών, έκανε σέρφινγκ κοντά στο Port Macquarie στη Νέα Νότια Ουαλία, όταν δέχθηκε επίθεση από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία 3 μέτρων.

Κατάφερε να φτάσει αιμορραγώντας στην ακρή, όπου ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες για να σταματήσει την αιμορραγία.

Το πόδι του ξεβράστηκε λίγο αργότερα και μπήκε στον πάγο από τους ντόπιους πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου μια ιατρική ομάδα αξιολογεί τώρα τις επιλογές χειρουργικής επέμβασης.

Ο ΜακΚένζι - ο οποίος είναι επαγγελματίας σέρφερ - παραμένει σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, και σώθηκε χάρη στην άμεση ανταπόκριση του εκτός υπηρεσίας αξιωματικού, ο οποίος χρησιμοποίησε λουρί σκύλου για να σταματήσει την αιμορραγία.

Ο κ. McKenzie μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο και λίγο αργότερα έγινε αεροδιακομιδή του σε κεντρικό νοσοκομείο. Το κομμένο πόδι του έκανε επίσης το μακρύ ταξίδι.

Ο δεινός σέρφερ είχε μόλις πρόσφατα επιστρέψει στο νερό μετά από έναν σημαντικό τραυματισμό στον αυχένα που τον ανάγκασε να πάρει άδεια από το άθλημα, σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Για την αποκατάστασή του έχει δημιουργηθεί ιστοσελίδα για δωρεές και μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 75.000 δολάρια Αυστραλίας (49.000 δολάρια).

Ενώ η Αυστραλία έχει περισσότερες επιθέσεις καρχαρία από οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός από τις ΗΠΑ, οι θανατηφόρες επιθέσεις παραμένουν σχετικά σπάνιες.