Εντοπίστηκε γιγάντιο στρείδι στο βάρος ενός... νεογέννητου μωρού - Ηλικίας 20 ετών

Το τεράστιο στρείδι προκάλεσε εντυπωσιασμό στον επικεφαλής επιχείρησης με θαλασσινά προϊόντα - Αναμένεται να «βγει στο σφυρί» για φιλανθρωπικό σκοπό

Το γιγάντιο στρείδι που εντοπίστηκε σε ακτή στο Έσσεξ

SWNS
1'

Ανασύρθηκε ένα τεράστιο στρείδι στο βάρος ενός νεογέννητου μωρού, προκαλώντας μεγάλη έκπληξη στον επικεφαλής μίας επιχείρησης με θαλασσινά προϊόντα.

Το γιγάντιο στρείδι ζυγίζει 2,5 κιλά και εντοπίστηκε κατά μήκος της ακτής του νησιού Μερσέα στο Έσσεξ της Αγγλίας, με τον Τομ Χάουαρντ να δηλώνει εντυπωσιασμένος, εφόσον η εταιρεία του ήταν αυτή που κατάφερε να το ανασύρει απ’ το σημείο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το στρείδι είναι ηλικίας 20 ετών, γεγονός που το καθιστά πολύ σπάνιο, καθώς συνήθως ζουν μόνο για περίπου έξι χρόνια.

«Δουλεύουμε με στρείδια όλη την ώρα και βλέπουμε χιλιάδες κάθε μέρα, αλλά το να βλέπουμε ένα τέτοιο είναι συναρπαστικό», είπε ο Χάουαρντ. «Μπορούσες να διακρίνεις τις ραβδώσεις στο κέλυφός του. Ήταν τόσο εμφανείς όπως είναι στον κορμό ενός δένδρου. Πολύ ενδιαφέρον».

Στη συνέχεια, ο Χάουαρντ είπε ότι σκέφτεται να βγάλει το γιγάντιο στρείδι σε δημοπρασία και τα όποια έσοδα συγκεντρωθούν, να δοθούν ως δωρεά σε φιλανθρωπικό ίδρυμα το οποίο δραστηριοποιείται στην κατασκευή ναυαγοσωστικών λέμβων.

Επίσης, ο ίδιος χαριτολογώντας είπε πως το εν λόγω στρείδι ζύγιζε «όσο η κόρη μου όταν γεννήθηκε».

Να σημειωθεί πως το στρείδι είναι κατά 4 εκατοστά μικρότερο από το μεγαλύτερο στρείδι που καταγράφηκε από τα Ρεκόρ Γκίνες, το οποίο ανακαλύφθηκε στη Δανία με μήκος 13,97 ίντσες.

*Με πληροφορίες από goodnewsnetwork

Σχετικές ειδήσεις