Doomscrolling: Νέα έρευνα δείχνει ότι η υπερβολική χρήση του κινητού διαλύει την ψυχική υγεία

Τι είναι το doomscrolling που διαλύει σωματικά και ψυχολογικά τη νέα γενιά

Doomscrolling: Νέα έρευνα δείχνει ότι η υπερβολική χρήση του κινητού διαλύει την ψυχική υγεία
1'

Μπορεί να μην έχετε ακούσει για το "doomscrolling", αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το κάνετε - και οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική σας υγεία.

Η πανδημία του κορωνοϊού, που ανάγκασε τόσους πολλούς στο διαδίκτυο και σε εσωτερικούς χώρους, έχει οδηγήσει σε δραματική αύξηση του χρόνου οθόνης για πολλούς και πολλές από αυτές τις ώρες έχουν αφιερωθεί σε αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν doomscrolling.

Είναι μια ανθυγιεινή συνήθεια για πολλούς λόγους, και μια που αξίζει τον κόπο να κόψετε.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν προχωρήσει σε έναν εθισμό δεν αναγνωρίζουν ότι κυνηγούν τον χαμό», είπε η ψυχολόγος Μάργκαρετ Κόχραν. «Οι άνθρωποι που κάνουν πολλές περιστροφές συχνά μοιάζουν με καταθλιπτικό άτομο. Έχετε προβλήματα με τον ύπνο, μπορεί να χάσετε την όρεξή σας. Θα έχετε δυσκολίες με τις σχέσεις».

Κατά μέσο όρο, ένας μέσος Αμερικανός ξοδεύει περίπου 4,5 ώρες στο τηλέφωνό του κάθε μέρα. Η γενιά «Z» το έχει πάει σε άλλο επίπεδο και καταγράφει το εντυπωσιακό ποσοστό των 6,5 ωρών την ημέρα.

Το Doomscrolling περιγράφει ακριβώς αυτό: την άσκοπη περιήγηση στα τηλέφωνα, την ανάγνωση υπερβολικού όγκου ειδήσεων και την παρακολούθηση μιας σειράς βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή