Αμερικανική τράπεζα κλείνει περισσότερα από 100 υποκαταστήματα

Οι ψηφιακές συναλλαγές κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος έναντι των επισκέψεων στα φυσικά καταστήματα, παρατήρησε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής τράπεζας

Αμερικανική τράπεζα κλείνει περισσότερα από 100 υποκαταστήματα
Αρχείου - EPA
1'

Η αμερικανική τράπεζα «Bank of America» έχει κλείσει περισσότερα από 100 υποκαταστήματά της μέχρι στιγμής φέτος. Η απόφασή της έρχεται εν μέσω ενός μπαράζ κλεισίματος υποκαταστημάτων εθνικών τραπεζών, με τον αριθμό τους να υπερβαίνει τα 500.

Η «Bank of America» ωστόσο, έχει κλείσει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη τράπεζα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα πέμπτο όλων των τραπεζών το 2024.

Το κλείσιμο, το οποίο οι τράπεζες πρέπει να γνωστοποιήσουν στην ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή, αντιπροσωπεύει μια ανησυχητική τάση καθώς οι μεγάλες τράπεζες φαίνεται να διατηρούν αποστάσεις από τα φυσικά καταστήματα λόγω των διαδικτυακών υπηρεσιών.

Η «Bank of America» τείνει επίσης να συγχωνεύει δύο υποκαταστήματα σ' ένα, γνωστοποίησε στον διεθνή Τύπο ο εκπρόσωπος της τράπεζας. «Όταν κλείνουμε ένα κατάστημα, πολλές φορές το "μεταφέρουμε" σ' ένα άλλο».

Αναφορικά με τις διαδικτυακές συναλλαγές, ο ίδιος εξήγησε πως «όλο και περισσότερο, οι πελάτες μας χρησιμοποιούν τις ψηφιακές συναλλαγές για τις καθημερινές τους οικονομικές ανάγκες και απευθύνονται στα φυσικά καταστήματα μόνο για τις πιο σημαντικές ανάγκες ή για να συζητήσουν για τα οικονομικά τους».

Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα της GOBankingRates διαπίστωσε ότι ακόμη και οι συνταξιούχοι προτιμούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Συνολικά, το 78% των Αμερικανών προτιμούν τη χρήση ψηφιακών συναλλαγών και σχεδόν ένας στους τέσσερις δεν επισκέφθηκε την τράπεζά του τον περασμένο χρόνο.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα γενικά έξοδα όπως το ενοίκιο του χώρου, η συντήρηση κ.α ανάγκασαν την αμερικανική τράπεζα να προχωρήσει στο κλείσιμο δεκάδων υποκαταστημάτων.

*Με πληροφορίες απο Daily Mail

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή