Παραπληγικός αθλητής μετέφερε την Ολυμπιακή φλόγα με ειδικό βοήθημα

Ο Kevin Piette, ο οποίος είναι παραπληγικός εδώ και έντεκα χρόνια μετά από ένα ατύχημα, ήταν μεταξύ των αθλητών που μετέφεραν την Ολυμπιακή φλόγα

Παραπληγικός αθλητής μετέφερε την Ολυμπιακή φλόγα με ειδικό βοήθημα
1'

Μια συγκινητική στιγμή έλαβε χώρα στο Παρίσι στο περιθώριο των Ολυμπιακών αγώνων, όταν ο παραπληγικός αθλητής Kevin Piette μετέφερε την Ολυμπιακή φλόγα χάρη σε έναν εξωσκελετό.

Ο Kevin Piette, ο οποίος είναι παραπληγικός εδώ και έντεκα χρόνια μετά από ένα ατύχημα, ήταν μεταξύ των αθλητών που μετέφεραν την Ολυμπιακή φλόγα των Αγώνων του Παρισιού 2024. Ο 36χρονος μπόρεσε να περπατήσει χάρη σε έναν εξωσκελετό, και έγινε ο πρώτος που χρησιμοποίησε παρόμοια τεχνολογία για να μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα.

Στον ιστότοπο του Παρισιού 2024, ο Piette περιγράφεται ως «η ενσάρκωση της αθλητικής δέσμευσης, της επιθυμίας για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και ενός επιχειρηματικού και καινοτόμου πνεύματος, με μια μεταδοτική ενέργεια».

Παρά το ατύχημα που τον άφησε παραπληγικό πριν από έντεκα χρόνια, ο 36χρονος δεν τα έχει εγκαταλείψει, συνέχισε να παίζει τένις ως παρααθλητής και έγινε «πιλότος» εξωσκελετού για μια εταιρεία που αναπτύσσει μια ρομποτική συσκευή βάδισης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή