Οι Ουκρανοί κατέρριψαν 25 από τα 38 drone που εξαπέλυσαν οι Ρώσοι - Ποιες περιοχές έγιναν στόχος

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 25 από τα 38 μη επανδρωμένα οχήματα (drone) που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις στη διάρκεια της νύχτας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Πέμπτη (25/7) ο επικεφαλής της πολεμικής της αεροπορίας.
2'

«Τη χθεσινή νύχτα, ο εχθρός χρησιμοποίησε 38 Shahed-131/136 επιθετικά drones, επιτιθέμενος σε ουκρανικές υποδομές σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της νότιας περιφέρειας της Οδησσού και της κεντρικής Ουκρανίας», δήλωσε ο Μίκολα Ολεστσιούκ.

Ο αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας σημείωσε ότι άλλα τρία μη επανδρωμένα οχήματα «χάθηκαν αφού διέσχισαν τα σύνορα με την Ρουμανία», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις.

Η ρουμανική επικράτεια απέχει μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα από το ουκρανικό λιμάνι στον Δούναβη του Ιζμαήλ, στην περιφέρεια της Οδησσού, το οποίο δέχθηκε επίθεση με μη επανδρωμένα οχήματα για δεύτερη συναπτή νύχτα.

Ο περιφερειάρχης της Οδησσού Όλεχ Κίπερ ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν συντρίμμια από drone έπεσαν σε ιδιωτική κατοικία στην περιοχή του Ιζμαήλ.

Οι αρχές στην πρωτεύουσα Κίεβο και την περιφέρεια Ζιτομίρ ανακοίνωσαν ότι και οι περιοχές αυτές στοχοθετήθηκαν.

Ο περιφερειάρχης της Ζιτομίρ δήλωσε ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας έπληξαν περισσότερους από 10 στόχους στον αέρα στη διάρκεια της νύχτας, αλλά συντρίμμια από μη επανδρωμένα οχήματα προκάλεσαν ζημιές σε 10 ιδιωτικές κατοικίες και σε μια εγκατάσταση υποδομών.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, ο Σέρχι Πόπκο, δήλωσε παράλληλα ότι μη επανδρωμένα οχήματα εξαπολύθηκαν κατά της ουκρανικής πρωτεύουσας από διάφορες κατευθύνσεις, αλλά όλα καταρρίφθηκαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατά την προσέγγισή τους.

Ο Πόπκο πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ή απώλειες στο Κίεβο.

Οι αρχές στην νότια περιφέρεια της Χερσώνας ανακοίνωσαν παράλληλα ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν στον δρόμο σε ξεχωριστή επίθεση όταν ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα έριξε πάνω του εκρηκτικά.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της περιφέρειας της Χερσώνας στα τέλη του 2022, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν περιοχές που βρίσκονται υπό ουκρανικό έλεγχο από θέσεις στην ανατολική όχθη του Δνείπερου και εξαπέλυσαν drones.