Ζητείται αγοραστής για ιδιωτικό νησί ανοικτά του Ντέβον - Στο σφυρί και... 15 φαντάσματα

Πωλητήριο έχει μπει σε ένα ξεχωριστό νησί ανοικτά των ακτών του Ντέβον στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς διαθέτει, μεταξύ άλλων, ιδιωτική παραλία, οχυρώσεις και... 15 φαντάσματα. 

Ζητείται αγοραστής για ιδιωτικό νησί ανοικτά του Ντέβον - Στο σφυρί και... 15 φαντάσματα
1'

Το νησί που ονομάζεται Ντρέικ, από τον Σερ Φράνσις Ντρέικ, για εκατοντάδες χρόνια χρησιμοποιούντα για την άμυνα της περιοχής με τα κανόνια που χρονολογούνται από το 18ο αιώνα να παραμένουν στη θέση τους και να περιλαμβάνονται στην πώληση.

Για να φτάσει εκεί κανείς χρειάζονται 10 λεπτά με πλοίο και όπου γυρίσει κανείς το κεφάλι βλέπει ιστορία.

Από τους παλιούς στρατώνες μέχρι τα οπλικά συστήματα. «Έχει πάνω από 2.000 χρόνια ιστορίας, με το πρώτο κτήριο να έχει χτιστεί το 1135», λέει ο τωρινός ιδιοκτήτης και επιχειρηματίας Μόργκαν Φίλιπς όπως αναφέρει το Skynews.

«Ήταν η πυρηνική αποτροπή της εποχής και γι' αυτό ίσως δεν έφτασε ποτέ εδώ η Ισπανική Αρμάδα», λέει ιδιοκτήτης.

Ο Φίλιπς αγόρασε το νησί, που βρίσκεται ανοικτά του Πλίμουθ, το 2019 έναντι του ποσού τνων επτά εκατομμυρίων ευρώ και από τότε προσπαθεί να πάρει άδεια για να χτίσει ένα ξενοδοχείο με 43 κλίνες και τώρα οργανώνει εκδρομές.

Μόνο και μόνο για την ανακαίνιση θα χρειαστούν τουλάχιστον 26 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός από το νησί όποιος το αγοράσει θα πάρει μαζί 15 φαντάσματα, όλοι πρώην στρατιωτικοί.

Πάντως σύμφωνα με τον τωρινό ιδιοκτήτη, που υποστηρίζει ότι έχει δει πράγματα που δεν μπορεί να εξηγήσει, είναι άκακα και είναι εκεί για την προστασία του νησιού και των ενοίκων του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή