Κογκρέσο: Γερουσιαστής «πρεσάρει» τον CEO της Boeing – «Γιατί δεν παραιτηθήκατε;»

Οι στιγμές που ξεχώρισαν από την ακρόαση του CEO της Boeing στο Κογκρέσο, στον απόηχο των ανησυχιών που έχουν προκληθεί γύρω από την ασφάλεια κατασκευής των αεροσκαφών της εταιρείας.

Κογκρέσο: Γερουσιαστής «πρεσάρει» τον CEO της Boeing – «Γιατί δεν παραιτηθήκατε;»
AP.
2'

Στενό «μαρκάρισμα» δέχθηκε ο επικεφαλής της Boeing, Ντέιβ Καλχούν, κατά την ακροαματική διαδικασία του Ιουνίου στο αμερικανικό Κογκρέσο, όπου καλέστηκε να δώσει απαντήσεις για τις αποτυχίες της εταιρείας στον τομέα της ασφάλειας και της ποιότητας στις υπηρεσίες της, με αποτέλεσμα να έχει πληγεί το κύρος και η αξιοπιστία της.

Ο Ντέιβ Καλχούν προσπαθούσε να δίνει όσο το δυνατόν μικρότερες απαντήσεις, στις πιεστικές και γρήγορες ερωτήσεις του Γερουσιαστή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Τζος Χόλεϊ.

«Η αλήθεια είναι, κύριε Καλχούν, ότι δεν εστιάζετε στην ασφάλεια, την ποιότητα, τη διαφάνεια», είπε ο Χόλεϊ, που ενέκρινε CEO της Boeing τόσο για τις αποδοχές του (αυξήθηκαν κατά 45%, στα 32,8 εκατ. δολάρια μέσα σε έναν χρόνο), όσο και τις διαδικασίες που εφάρμοσε.

«Στην πραγματικότητα, εστιάζετε σε αυτό για το οποίο σας προσέλαβαν να κάνετε, δηλαδή ότι κάνετε περικοπές. Καταργείτε τις διαδικασίες ασφαλείας, στέκεστε απέναντι από τους υπαλλήλους σας. Μειώνετε τις θέσεις εργασίας, επειδή προσπαθείτε να αποσπάσετε κάθε κομμάτι κέρδους που μπορείτε από αυτή την εταιρεία», ανέφερε ο Χόλεϊ.

Μάλιστα, έθεσε και εργασιακά θέματα, καταγγέλλοντας εκφοβισμό και αντίποινα κατά των εργαζομένων που εκφράζουν ανησυχίες. «Όταν έθεσαν ζητήματα ποιότητας και ανησυχίες, μετατέθηκαν, αντιμετώπισαν αντίποινα, τους απειλήσατε σωματικά. Αυτό δεν μου ακούγεται σαν προσοχή στην ποιότητα και παρ’ όλ’ αυτά, πληρώνεστε 33 εκατ. δολάρια ετησίως. Αυτό είναι εξαιρετικό», προσέθεσε.

Σε άλλο σημείο της ακρόασης, ο Γερουσιαστής έθεσε το θέμα της παραμονής του CEO της Boeing. «Γιατί δεν παραιτηθήκατε;», τον ρωτούσε επίμονα. «Αυτό είναι απίστευτο. Αν κάποιος αποκομίζει κέρδος από αυτήν τη συμφωνία, αυτός είστε εσείς», είπε ο Τζος Χόλεϊ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή