«Ξηλώθηκε» από τη βασιλική μισθοδοσία η αδελφή της Καμίλα με εντολή Ουίλιαμ

Πληρώθηκε εκατοντάδες χιλιάδες λίρες σε διάστημα δύο δεκαετιών για να διακοσμήσει και να ανανεώσει τις εξοχικές κατοικίες του Δουκάτου στην Κορνουάλη, την Ουαλία και τα νησιά Scilly
AP
2'

Η αδερφή της βασίλισσας Καμίλα δεν είναι πλέον στη μισθοδοσία του Δουκάτου της Κορνουάλης με απόφαση του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Η Άναμπελ Έλιοτ, 75 ετών, εργαζόταν ως επικεφαλής διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων υπό τον βασιλιά Κάρολο, όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας, μετά τον γάμο του με τη μεγαλύτερη αδελφή της Καμίλα το 2005.

Πληρώθηκε εκατοντάδες χιλιάδες λίρες σε διάστημα δύο δεκαετιών για να διακοσμήσει και να ανανεώσει τις εξοχικές κατοικίες του Δουκάτου στην Κορνουάλη, την Ουαλία και τα νησιά Scilly.

Αλλά οι τελευταίοι λογαριασμοί του Δουκάτου έδειξαν ότι η Έλιοτ δεν πληρώθηκε για τις υπηρεσίες της κατά τη διάρκεια του 2023/24.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Ουίλιαμ απομάκρυνε την 75χρονη, προκειμένου να δώσει μία αίσθηση ανανέωσης στη διακόσμηση των βασιλικών οικημάτων, αλλά και να αφήσει τη δική του σφραγίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε διαμάχη όταν η Έλιοτ προσελήφθη από το Δουκάτο, δεδομένων των οικογενειακών δεσμών της και ότι η σύμβασή της δεν προκηρύχθηκε ποτέ σε δημόσιο διαγωνισμό.

Η Καμίλα και η Έλιοτ γεννήθηκαν με διαφορά 18 μηνών και είναι γνωστό ότι μιλούν μεταξύ τους κάθε μέρα. Η αδερφή της βασίλισσας είναι τακτική στις εκδηλώσεις του παλατιού - και τη συνόδευσε στο Wimbledon πριν από δύο εβδομάδες, στις 10 Ιουλίου.

Ήταν μία από τους λίγους ανθρώπους που τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έδωσαν άδεια να μιλήσουν για τη σχέση τους και τη στέψη για το ντοκιμαντέρ του BBC One την Boxing Day 2023 για την πρώτη χρονιά του βασιλιά.

Η Έλιοτ εθεάθη να οδηγεί την αδελφή της μακριά από τους φωτογράφους που περίμεναν όταν ο Τζον Μέιτζορ ανακοίνωσε τον χωρισμό του Καρόλου από την Νταϊάνα, το 1992.

Και ήταν στους εορτασμούς των 50ων γενεθλίων της στο Ritz το 1999, όταν ο Κάρολος και η Καμίλα επισημοποίησαν για πρώτη φορά τη σχέση τους, ποζάροντας για τις πρώτες δημόσιες φωτογραφίες τους μαζί στα σκαλιά του ξενοδοχείου.

Η Έλιοτ και ο σύζυγός της, επιχειρηματίας και γαιοκτήμονας Σάιμον Έλιοτ, συνόδευσαν μάλιστα τους νεόνυμφους στον μήνα του μέλιτος στη Σκωτία μετά τον γάμο τους το 2005. Λίγες εβδομάδες πριν από την στέψη του Καρόλου, ο επί 50 χρόνια σύζυγος της Έλιοτ πέθανε.