Ολυμπιακοί Αγώνες: Νέα σύλληψη 18χρονου υπόπτου για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία

Ο συλληφθείς είχε επαφή με τον 18χρονο που συνελήφθη την Τρίτη στη νοτιοδυτική Γαλλία
AP
1'

Και δεύτερη σύλληψη πραγματοποιήθηκε από την αντιτρομοκρατική αστυνομία της Γαλλίας (PNAT), λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για έναν 18χρονο, ο οποίος συνελήφθη σήμερα καθώς φέρεται να σχετίζεται με σχέδια για τη διάπραξη μίας ή περισσότερων επιθέσεων εναντίον ανθρώπων.

Η αντιτρομοκρατική αστυνομία δεν ανέφερε σύνδεση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ξεκινούν αύριο, 26 Ιουλίου στο Παρίσι. Ωστόσο η χώρα βρίσκεται σε υψηλότερη κατάσταση συναγερμού, καθώς ετοιμάζεται να φιλοξενήσει εκατομμύρια επισκέπτες, αθλητές και παγκόσμιους ηγέτες κατά τη διάρκεια της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη σε άγνωστη τοποθεσία, είχε επαφή - τόσο αυτοπροσώπως όσο και μέσω δικτύων κοινωνικής δικτύωσης - με έναν άλλο 18χρονο άνδρα που συνελήφθη την Τρίτη στη νοτιοδυτική Γαλλία, ανέφερε η PNAT.

«Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μία ή περισσότερες βίαιες ενέργειες που εξέταζαν αυτοί οι νέοι. Σε αυτό το στάδιο προσπαθούμε να αξιολογήσουμε την πραγματικότητα των σχεδίων τους πέρα από τις συζητήσεις που διεξάγονται στο διαδίκτυο», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις