Περισσότερα από 19.000 ληγμένα σωσίβια μεταποιήθηκαν και έγιναν… τσάντες και σακίδια

Βρέθηκε τρόπος ώστε να επαναχρησιμοποιηθεί το υλικό των σωσιβίων που είχαν λήξει - Έγιναν τσάντες και σακίδια αλλά με τσουχτερές τιμές

Περισσότερα από 19.000 ληγμένα σωσίβια μεταποιήθηκαν και έγιναν… τσάντες και σακίδια
Αρχείου - AP
2'

Μια συνεργασία μεταξύ της United Airlines και μιας εταιρείας μόδας συγκέντρωσε 400 κιλά σκουπίδια από χωματερές και συνέβαλε προκείμενου να μεταποιηθούν σε τσάντες και σακίδια. Πρόκειται για σκουπίδια που αποτελούνταν κυρίως από ληγμένα σωσίβια επιβατών σε αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς για την ασφάλεια της αεροπορίας, τα σωσίβια που συνήθως βρίσκονται κάτω από το κάθισμα του κάθε επιβάτη πρέπει να αποσύρονται κάθε 8 με 10 χρόνια και να μην επαναχρησιμοποιούνται. Τέτοια σωσίβια λοιπόν, έφτασαν τον αριθμό των 19.000, μόνο από τον στόλο των Boeing 737 της United Airlines.

Η αεροπορική εταιρεία θέλοντας να συμβάλλει δραστικά ώστε όλος αυτός ο όγκος να μην «ταφεί», συνεργάστηκε με μια εταιρεία που ονομάζεται B2L και κατάφεραν να τον μεταποιήσουν σε μια μοντέρνα συλλογή από τσάντες για ταξίδια, για φορητούς υπολογιστές κ.α καθώς και σε σακίδια πλάτης.

«Ενώ εργαζόμουν για την απόρριψη των ληγμένων σωσίβιων στο IAD [Διεθνές Αεροδρόμιο Ουάσιγκτον Ντάλες], ήθελα να βρω μια πιο δημιουργική λύση για να μην καταλήξει αυτό το υλικό στην υγειονομική ταφή», δήλωσε η Έριν Τέιλορ, υπεύθυνη περιβαλλοντικών υποθέσεων της United. «Ευτυχώς μπόρεσα να έρθω σε επαφή με μια εταιρεία που ανακυκλώνει το υλικό του σωσιβίου (το οποίο συνήθως πετιέται), σε διασκεδαστικά και πρακτικά προϊόντα».

Η B2L ή «Bag 2 Life» είναι μια γερμανική εταιρεία ανακύκλωσης και οι προσφορές του πρώτου έτους γνώρισαν θετικές κριτικές και επιτυχία, καθώς περισσότερα από 400 κιλά σωσιβίων δεν κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων. Μάλιστα, η εταιρεία ανανέωσε το συμβόλαιο συνεργασίας για δεύτερο χρόνο.

Χρειάζονται εκατοντάδες χρόνια για να επέλθει η υπόγεια αποσύνθεση των σωσιβίων. Μια διαδικασία που θα απελευθερώσει στην ατμόσφαιρα άφθονο μεθάνιο. Πρόκειται για ένα ισχυρό αέριο που επιβαρύνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Αν και οι τσάντες τραβούν τα βλέμματα και προορίζονται για καλό σκοπό, η τιμή τους είναι πολύ πιο πάνω από 100 δολάρια, ενώ τα σακίδια κοστίζουν περισσότερα από 170 δολάρια.

*Με πληροφορίες από goodnewsnetwork

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή