Η εικόνα που προκάλεσε συναγερμό στην Αμερική - «Δοκίμασαν» τις ΗΠΑ

Ρωσία και Κίνα μια ανάσα πριν από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ. 
1'

Η πρώτη κοινή πτήση πολεμικών αεροσκαφών της Ρωσίας και της Κίνας πάνω από την Αλάσκα, χτύπησε κόκκινο συναγερμό στο αμερικανικό Πεντάγωνο. «Ήταν η πρώτη φορά που είδαμε αυτές τις δύο χώρες να πετούν μαζί» σχετικά με τα τέσσερα πολεμικά αεροσκάφη της Κίνας και της Ρωσίας που πέταξαν χθες στον διεθνή εναέριο χώρο στα ανοιχτά της Αλάσκας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.

Δηλώνοντας ότι είναι πάντα έτοιμοι να επέμβουν σε τέτοιες καταστάσεις, ο Όστιν απάντησε: «Πάντα μας δοκιμάζουν».

Ο Όστιν είπε ότι το περιστατικό 4 πολεμικών αεροσκαφών της Κίνας και της Ρωσίας, τα οποία επενέβησαν στον διεθνή εναέριο χώρο στα ανοικτά των ακτών της Αλάσκας από την Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD), μια κοινή οργάνωση των ΗΠΑ και του Καναδά, «δεν ήταν έκπληξη» και σημείωσε ότι παρακολουθούν συνεχώς τις εξελίξεις στην περιοχή αυτή.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να επέμβουμε»

Δηλώνοντας ότι ρωσικά και κινεζικά αεροσκάφη δεν εισήλθαν στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και του Καναδά, αλλά έφτασαν σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από τα σύνορα, ο Όστιν δήλωσε ότι είναι πάντα έτοιμοι να επέμβουν σε τέτοιες καταστάσεις.

Ένα μήνυμα στον Μπάιντεν εν κινήσει;

Όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία και η Κίνα δοκιμάζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απέσυρε την υποψηφιότητά του, ο Όστιν είπε: «Πάντα μας δοκιμάζουν και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν από εμάς». απάντησε.