Κάμαλα Χάρις: Γιατί ο Μπαράκ Ομπάμα δεν την έχει στηρίξει ακόμη - Τι «βλέπει» ο πρώην πρόεδρος

Καθώς οι Δημοκρατικοί σπεύδουν να στηρίξουν την Κάμαλα Χάρις, μία ηχηρή απουσία  είναι εμφανής, εκείνη του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, γράφει η New York Post
O Mπαράκ Ομπάμα και η Κάμαλα Χάρις
2'

Οι φήμες στην Ουάσιγκτον λένε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι πεπεισμένος ότι η Κάμαλα Χάρις δεν μπορεί να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ και ότι ο Τζο Μπάιντεν τουλάχιστον βιάστηκε για να την στέψει ως αντικαταστάτριά του. «Ο Ομπάμα ήθελε να διαγωνιστούν πολλοί υποψήφιοι, με έναν νικητή να επιλέγεται στο συνέδριο»

Οι Δημοκρατικοί ωστόσο εξαντλημένοι μετά από εβδομάδες έντασης για το αν ο Μπάιντεν θα παραιτηθεί, έσπευσαν να συσπειρωθούν γύρω από τη Χάρις για να τελειώσει το δράμα. Η Κάμαλα Χάρις είναι ένα (σχετικά) φρέσκο ​​πρόσωπο, αν και τα ποσοστά αποδοχής της είναι τόσο χαμηλά όσο του Μπάιντεν, σίγουρα δεν είναι «κλειδωμένα»

Η ίδια μηχανή ανταλλαγής μηνυμάτων -συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων μέσων ενημέρωσης- που κάλυψε την παρακμή του Μπάιντεν μπορεί τώρα να στραφεί στην κάλυψη των ελαττωμάτων της. Το θέμα είναι ότι τα ελαττώματα της Κάμαλα είναι πολλά.

Έχει ελάχιστη εμπειρία στην ουσιαστική διακυβέρνηση και έχει στηρίξει πολλά «αριστερά» ζητήματα, όπως η The Green New Deal και η αποχρηματοδότηση της αστυνομίας, στην οποία αντιτίθενται οι κεντρώοι Αμερικανοί. Για να μην αναφερθεί το φιάσκο της «τσαρίνας των συνόρων» με τους συνεργάτες της να προσπαθούν ήδη να διαγράψουν τα τρωτά της σημεία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Επιπλέον, οι πρώην συνεργάτες της Χάρις παραπονιούνται συστηματικά ότι δεν κάνει ούτε καν τα απαραίτητα και μετά κατηγορεί εκείνους όταν συλλαμβάνεται «επ'αυτοφόρω». Επίσης δεν προμηνύεται καλή στις ζωντανές συνεντεύξεις, ούτε στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ, αν ληφθεί υπ'όψιν το παρελθόν της.

Η αλλαγή του Τζο με την Κάμαλα ενισχύει φυσικά την πρόκληση για τους Τραμπ-Βανς. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κούρσα είναι ήδη πιο σφιχτή και η συσπείρωση των Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής της για αντιπρόεδρο, μπορεί να την ενισχύσει περισσότερο.

Πιθανότατα δεν θα μάθουμε ποτέ με σιγουριά αν ο Ομπάμα ήθελε πραγματικά τον γερουσιαστή Mαρκ Κέλι, ή οποιονδήποτε άλλον, αλλά είναι γνωστό οτι είναι έξυπνος . Και όλα δείχνουν οτι η πρόωρη στέψη της Καμάλα Χάρις δεν θα αποδειχθεί τόσο έξυπνη.