Πρίγκιπας Χάρι: «Είναι επικίνδυνο να επιστρέψει η Μέγκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο»

Ο πρίγκιπας Χάρι εξηγεί γιατί δεν μπορεί να τον συνοδεύσει ακόμη η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο: «Είναι ακόμα επικίνδυνο» είπε σε νέα συνέντευξή του ο έκπτωτος πρίγκιπας 

O πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
O πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
AP
3'

Ο Δούκας του Σάσεξ έδωσε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής του υπόθεσης κατά των εφημερίδων του ομίλου Mirror Group, κατηγορόντως τον αγώνα του ενάντια στον Τύπο ως «κομβικό» για την καταστροφή της σχέσης του με την οικογένειά του.

Παράλληλα ο πρίγκιπας Χάρι μοιράστηκε τους φόβους του για την επιστροφή της Μέγκαν Μαρκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο 39χρονος δούκας του Σάσεξ μίλησε για τις ανησυχίες του για την ασφάλεια της οικογένειάς του κατά τη διάρκεια μιας νέας συνέντευξης για το ντοκιμαντέρ του ITV «Tabloids on Trial» το οποίο έκανε πρεμιέρα στις 25 Ιουλίου.

Όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ αν οι δικαστικές διαμάχες προσέλκυσαν περισσότερη προσοχή, ο Χάρι είπε: «Υπάρχει περισσότερη από αρκετή προσοχή σε εμένα και τη σύζυγό μου (Μέγκαν) ούτως ή άλλως» Και πρόσθεσε: «Με έσπρωξαν πολύ μακριά», πρόσθεσε.

«Είναι ακόμα επικίνδυνο, και το μόνο που χρειάζεται είναι ένας μοναχικός λύκος, ένα άτομο που διαβάζει αυτά τα πράγματα και θέλει να ενεργήσει με βάση αυτά που έχει διαβάσει και είτε πρόκειται για μαχαίρι ή οξύ, ό,τι κι αν είναι, αυτά είναι πράγματα που με ανησυχούν πραγματικά. Είναι ένας από τους λόγους που δεν θα φέρω τη γυναίκα μου πίσω σε αυτή τη χώρα».

Ο Χάρι κατηγόρησε επίσης τον αγώνα του ενάντια στον Τύπο ως «κομβικό» για την καταστροφή της σχέσης του με την οικογένειά του. Όταν ρωτήθηκε για την «απόφαση της οικογένειάς του να μην πολεμήσει» τον Τύπο με τον τρόπο που το έκανε ο ίδιος, είπε: «Νομίζω ότι όλα όσα διαδραματίστηκαν έχουν δείξει στους ανθρώπους ποια είναι η αλήθεια. Για μένα, η αποστολή συνεχίζεται, αλλά, ναι, έχει προκληθεί, όπως λέτε, μέρος ενός ρήγματος».

Ο δούκας ρωτήθηκε επίσης σχετικά με τον ισχυρισμό σε μια κατάθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι η γιαγιά του βασίλισσα Ελισάβετ «υποστηρίξε» τις ενέργειές του εναντίον των News Group Newspapers (NGN) -εκδότη της Sun και του News Of The World που έχει πλέον καταργηθεί.

Ο Χάρι είπε: «Μακάρι να είχαμε πολλές συζητήσεις πριν φύγει, και αυτό είναι κάτι στο οποίο με υποστήριξε πάρα πολύ. Ήξερε πόσο πολλά σήμαινε αυτό για μένα και... είναι κάπου εκεί έξω, θα το δει μέχρι το τέλος, χωρίς αμφιβολία». Σε μια κατάθεση είχε ισχυριστεί ότι η αείμνηστη γιαγιά του ήθελε να «ζητήσει συγγνώμη» ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ.

Ο Χάρι άσκησε αγωγή κατά της NGN για φερόμενη παράνομη συλλογή πληροφοριών, αλλά όχι για ισχυρισμούς τηλεφωνικής υποκλοπής με την πλήρη δίκη να διεξάγεται τον Ιανουάριο. Η NGN έχει αρνηθεί στο παρελθόν ότι έλαβε χώρα παράνομη δραστηριότητα στη Sun

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή