Ομπάμα: «Τελευταίος και καταϊδρωμένος» στήριξε την Κάμαλα Χάρις - Το σύντομο βίντεο που κυκλοφόρησε

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Μισέλ Ομπάμα υποστήριξαν την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις για την προεδρία, με ένα σύντομο βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα (26/7) από την εκστρατεία της

Ομπάμα: «Τελευταίος και καταϊδρωμένος» στήριξε την Κάμαλα Χάρις - Το σύντομο βίντεο που κυκλοφόρησε
AP.
2'

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με αρκετή καθυστέρηση που σχολιάστηκε εκτενώς στα μέσα ενημέρωσης στήριξε την Κάμαλα Χάρις για τον Λευκό Οίκο. Στο βίντεο διάρκειας 55 δευτερολέπτων που κυκλοφόρησε, δείχνει την αντιπρόεδρο να περπατά στα παρασκήνια μιας εκδήλωσης, να κατευθύνεται προς την αυτοκινητοπομπή της και να απαντά στο τηλεφώνημα στον ομιλητή.

«Α, γεια, είστε και οι δύο μαζί! Ω, χαίρομαι που σας ακούω και τους δύο», λέει θερμά η Χάρις. «Δεν μπορώ να μιλήσω σε αυτό το τηλεφώνημα χωρίς να πω στο κορίτσι μου την Κάμαλα: Είμαι περήφανη για σένα», λέει η Μισέλ Ομπάμα. «Αυτό θα είναι ιστορικό».

Στη συνέχεια, ο πρώην πρόεδρος λέει: «Καλέσαμε για να πούμε, η Μισέλ και εγώ οτι δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι που σε στηρίζουμε και οτι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσεις αυτές τις εκλογές και να μπεις στο Οβάλ Γραφείο». Η Χάρις τους ευχαριστεί και προσθέτει: «Θα διασκεδάσουμε λίγο με αυτό».

Η πολυαναμενόμενη στήριξη διέλυσε κάθε εικασία ότι η Χάρις, η de facto υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, μπορεί να μην έχει την πλήρη υποστήριξη του πιο δημοφιλούς ζευγαριού των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ. Οι φήμες προέκυψαν από το γεγονός ότι η υποστήριξη των Ομπάμα ήρθε λίγες μέρες αφότου τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη του κόμματος είχαν παραταχθεί δημόσια πίσω από τον Χάρις, στον απόηχο της ανακοίνωσης του προέδρου Τζο Μπάιντεν στις 21 Ιουλίου ότι θα τερματίσει την εκστρατεία επανεκλογής του.

Ωστόσο, το NBC News ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν σε τακτική επικοινωνία με τη Χάρις όλη την εβδομάδα μέσω τηλεφώνου και της έδινε συμβουλές για το πώς να δημιουργήσει τη δική του εκστρατεία ουσιαστικά εν μία νυκτί, χρησιμοποιώντας το προσωπικό, τα χρήματα και την επιμελητεία της εκστρατείας Μπάιντεν.

Αργότερα αυτό το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, το ζεύγος Ομπάμα αναμένεται επίσης να μπει στην προεκλογική εκστρατεία για να βοηθήσει τους υποψηφίους και να ενεργοποιήσει τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, πολλοί από τους οποίους είναι ήδη ενθουσιασμένοι με την υποψηφιότητα Χάρις

Τόσο ο Μπαράκ όσο και η Μισέλ Ομπάμα ειναι βέβαιο οτι θα ανεβουν στο βήμα στο επερχόμενο συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος στο Σικάγο τον Αύγουστο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή