Ολυμπιακοί Αγώνες: Οικογένεια ξόδεψε 1.200 ευρώ σε ταξί λόγω του χάους στους σιδηροδρόμους

Μία «δολιοφθορά» στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο προκάλεσε ταλαιπωρία σε 800.000 επιβάτες
AP
2'

Ο Κόλινς Ονιεούκου από το Λάγος της Νιγηρίας πλήρωσε 1.200 ευρώ σε ταξί για να μεταβεί ο ίδιος και η οικογένειά του από το Μπορντό στο Παρίσι, μια απόσταση 600 χλμ, καθώς το δρομολόγιο με τρένο της τετραμελούς οικογένειας του ακυρώθηκε σήμερα το πρωί.

Ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, μια «δολιοφθορά» στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο παρέλυσε το δίκτυο της τρένων υψηλής ταχύτητας (TGV), με τουλάχιστον 800.000 επιβάτες να εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν.

«Αρχικά τα μέλη του προσωπικού (σ.σ. στο σταθμό του Μπορντό) δεν ήξεραν τι είχε συμβεί και δεν μπορούσαν να μας πουν πότε θα επέστρεφαν τα τρένα», είπε ο Ονιεούκου. «Ήταν μια χαοτική κατάσταση. Προσπαθούσαμε να πάρουμε απαντήσεις αλλά κανείς δεν φαινόταν να ξέρει τι συνέβαινε. Στη συνέχεια διαβάσαμε από τις ειδήσεις ότι υπάρχει κάποιο είδος προβλήματος στους σιδηροδρόμους.

«Το σιδηροδρομικό μας δρομολόγιο ακυρώθηκε, όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια προς το Παρίσι ακυρώθηκαν και το προσωπικό δεν ήξερε πότε θα λειτουργούσε ξανά η γραμμή», συνέχισε.

Ο 49χρονος είπε στο BBC ότι η σύζυγός του και τα δύο τους κορίτσια ηλικίας 12 και 15 ετών περίμεναν και σχεδίαζαν να παρευρεθούν στην τελετή έναρξης εδώ και τρία χρόνια – και με έξι ώρες οδήγησης ελπίζουν να φτάσουν εγκαίρως στη γαλλική πρωτεύουσα για την τελετή που ξεκινά στις 20:30 ώρα Ελλάδας.

«Νοικιάσαμε ταξί, πληρώνοντας πολλά χρήματα, αλλά τα παιδιά μου θέλουν να δουν την τελετή έναρξης, οπότε αναγκάστηκα να το κάνω», είπε. «Τα κορίτσια μου ήταν ενθουσιασμένα για την τελετή και την περιμέναμε τόσο καιρό με ανυπομονησία, οπότε ήταν μεγάλη απογοήτευση σήμερα το πρωί». Συνεπώς, «δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς», είπε ο πατέρας των κοριτσιών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις