Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα: Τάχθηκε υπέρ της φορολογίας των πλουσίων

Οι εκπρόσωποι των G20 κρατών - μελών πήραν απόφαση να φορολογηθούν περισσότερο από πριν οι πλούσιοι του πλανήτη
1'

Τη θέση της G20 υπέρ της «φορολογικής δικαιοσύνης», κρίνοντας «επίκαιρη» και «ευπρόσδεκτη» την απόφαση τα κράτη - μέλη της να συνεργαστούν για να φορολογηθούν περισσότερο οι κάτοχοι των μεγαλύτερων περιουσιών, εξήρε χθες το βράδυ η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εκπρόσωποι των G20 συζήτησαν στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας το θέμα της φορολόγησης των πλουσίων αλλά δεν αποφάσισαν για κοινό φορολογικό συντελεστή.

«Το κοινό όραμα των υπουργών της G20 για την προοδευτική φορολογία είναι επίκαιρο και ευπρόσδεκτο, καθώς η ανάγκη να ανακτηθούν δημοσιονομικά περιθώρια ενώ ταυτόχρονα θα αντιμετωπίζονται κοινωνικές και αναπτυξιακές ανάγκες συνεπάγεται δύσκολες αποφάσεις σε πολλές χώρες», τόνισε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε ανακοίνωση Τύπου που δόθηκε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες της.

Κατά την άποψή της, «η προώθηση της φορολογικής δικαιοσύνης θα βοηθήσει να εξασφαλιστεί η κοινωνική αποδοχή των αποφάσεων αυτών».

Σχετικές ειδήσεις