«Cowboy Jack»: Τραγούδι - έρανος για 5χρονο με καρκίνο ξεπέρασε σε λήψεις Beyonce και Coldplay

Το τραγούδι «Cowboy Jack» δημιουργήθηκε για να συγκεντρώσει χρήματα για σωτήρια θεραπεία για τον 5χρονο Τζακ Γκάιντ
2'

Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 5 ετών και πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου στο τέταρτο στάδιο, ένα αξιαγάπητο αγοράκι στο Ηνωμένο Βασίλειο σκαρφαλώνει στα charts με ένα νέο τραγούδι.

Ο Τζακ Γκάιντ διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα τέταρτου σταδίου πριν από λίγους μήνες, όταν η μητέρα του, Σάρα τον παρατήρησε να κουτσαίνει και μόλις κυκλοφόρησε ένα τραγούδι για να συγκεντρώσει χρήματα για την θεραπεία του, το οποίο έχει ξεπεράσει σε διαδικτυακές λήψεις τους Coldplay και την Kylie Minogue.

Ο μουσικός Daz Sims από το Μπρίστολ ηχογράφησε, έκανε την παραγωγή και κυκλοφόρησε το τραγούδι με τον τίτλο Cowboy Jack, το οποίο προς έκπληξη όλων έφτασε στο νούμερο 28 του iTunes chart με το που κυκλοφόρησε. Από τότε έχει πέσει στο 39, αλλά παραμένει πιο πάνω από ονόματα όπως η Beyonce, ο Luke Combs και οι Coldplay.

Πριν όμως ο Τζακ βρεθεί στο προσκήνιο, η ομάδα φροντίδας και η οικογένειά του, στην μονάδα υγείας Brunelcare είχαν ξεκινήσει έναν έρανο για να συγκεντρώσουν χρήματα τόσο για την θεραπεία για τον όγκο, όσο και για ένα ταξίδι στις ΗΠΑ για θεραπεία που επιμηκυνει τη ζωή.

Ο στόχος ήταν 250.000 λίρες Αγγλίας, αλλά ξεπέρασε τις 280.000 δολάρια.

«Κάθε λήψη του τραγουδιού υποστηρίζει τις προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων για τον 5χρονο Τζακ Γκάιντ, ο οποίος δίνει μάχη με νευροβλάστωμα υψηλού κινδύνου τέταρτου σταδίου», δήλωσε εκπρόσωπος του Brunelcare.

«Ο Τζακ χρειάζεται επειγόντως μία σωτήρια θεραπεία στις ΗΠΑ που κοστίζει 250.000 λίρες. Η απλή πράξη της λήψης του τραγουδιού μπορεί να κάνει την διαφορά».

Αυτή τη στιγμή ο 5χρονος Τζακ υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες, ενώ έχει προγραμματιστεί χειρουργική επέμβαση και μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων. Εάν η θεραπεία είναι επιτυχημένη, έχει 40-50% πιθανότητες επιβίωσης, όμως στην αντίθετη περίπτωση που υποτροπιάσει, οι πιθανότητες πέφτουν στο 5%.

Μέχρι τώρα ο έρανος έχει φτάσει τις 141.000 λίρες Αγγλίας, μαζί με 10.400 λίρες από τον Daz Sims από τα έσοδα του τραγουδιού. Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα μπορέσουν να υποστηρίξουν την θεραπεία στις ΗΠΑ που μειώνει τον κίνδυνο υποτροπιασμού και αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης του Τζακ.

Σχετικές ειδήσεις