Ολυμπιακοί Αγώνες: Μπέρδεψαν Βόρεια με Νότια Κορέα - Η «συγγνώμη» των διοργανωτών

Η Νότια Κορέα εξέφρασε τη λύπη της, για το γεγονός ότι η αποστολή των αθλητών της στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, προσφωνήθηκε ως «Βόρεια Κορέα» και ζήτησε διαβεβαιώσεις από τους διοργανωτές ότι το λάθος δεν θα επαναληφθεί

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μπέρδεψαν Βόρεια με Νότια Κορέα - Η «συγγνώμη» των διοργανωτών
ΑP
2'

Η Νότια Κορέα εξέφρασε τη λύπη της, για το γεγονός ότι η αποστολή των αθλητών της στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, προσφωνήθηκε ως «Βόρεια Κορέα» και ζήτησε διαβεβαιώσεις από τους διοργανωτές ότι το λάθος δεν θα επαναληφθεί.

Καθώς το σκάφος που μετέφερε τους αθλητές και τις αθλήτριες της Νότιας Κορέας έπλεε στον Σηκουάνα, οι εκφωνητές τους παρουσίασαν ως «Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας» που είναι το επίσημο όνομα της Βόρειας Κορέας, τόσο στα γαλλικά όσο και στα αγγλικά.

Μάλιστα, όταν «παρήλασε» η Βόρεια Κορέα, οι εκφωνητές χρησιμοποίησαν το ίδιο όνομα.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας που η χώρα παρουσιάστηκε ως Βόρεια Κορέα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, όταν εισέρχονταν οι αθλητές της Δημοκρατίας της Κορέας», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού της Νότιας Κορέας, Γιανγκ Μι Ραν, ο οποίος βρισκόταν στο Παρίσι και ζήτησε άμεσα συνάντηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Νότιας Κορέας παρέπεμψε αμέσως το περιστατικό στους διοργανωτές των Αγώνων και ζήτησε να μην επαναληφθεί το λάθος.

Σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου της Ολυμπιακής Επιτροπής, ζητήθηκε επισήμως συγνώμη για το περιστατικό.

«Παρουσιάστηκε σφάλμα στη μετάδοσή μας κατά την παρουσίαση της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (NOC) της Δημοκρατίας της Κορέας κατά την Τελετή Έναρξης, ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη» δήλωσε ο Μαρκ Ανταμς.

Η αποστολή της Νότιας Κορέας περιλαμβάνει 143 αθλητές που αγωνίζονται σε 21 αθλήματα. Η Βόρεια Κορέα, η οποία επιστρέφει στους Αγώνες για πρώτη φορά μετά το Ρίο 2016, έχει στείλει 16 αθλητές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή