Τρόφιμοι γηροκομείου έκαναν podcast για να κρατήσουν συντροφιά σε ηλικιωμένους που είναι μόνοι

Μία όμορφη πρωτοβουλία πήραν οι τρόφιμοι γηροκομείου για να στηρίξουν ηλικιωμένους που αισθάνονται μόνοι

Τρόφιμοι γηροκομείου έκαναν podcast για να κρατήσουν συντροφιά σε ηλικιωμένους που είναι μόνοι
ABC.net
1'

Όταν μια ομάδα ηλικιωμένων άκουσε για πρώτη φορά την λέξη podcast, νόμιζαν ότι ήταν ένα είδος λαχανικού.

Αλλά τώρα, είναι τα αστέρια της δικής τους σειράς Extraordinary Ordinaries, που μοιράζονται τις ιστορίες τους σε ένα έργο που στοχεύει στην καταπολέμηση της μοναξιάς σε οίκους φροντίδας ηλικιωμένων.

Το πρόγραμμα εθελοντών είναι μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο του Community Gro και του Προγράμματος Εθελοντών Επισκεπτών Φροντίδας Ηλικιωμένων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Στα 77 της, η Rosemarie Morgan δεν είχε πατήσει ποτέ το πόδι της σε στούντιο ηχογράφησης. Πέρασε τα τελευταία πέντε χρόνια μένοντας σε οικιακή φροντίδα ηλικιωμένων στο Bolton Clarke στο Τάουνσβιλ, μία από τις εννέα εγκαταστάσεις του βόρειου Κουίνσλαντ που συμμετέχουν στο έργο.

Η κυρία Μόργκαν λέει ότι το να μοιράζεται την ιστορία της ζωής της, που την είχε οδηγήσει από το Μπρίσμπεϊν στο νοτιοανατολικό Κουίνσλαντ στο Κουκτάουν στο μακρινό βορρά, ήταν αποθαρρυντικό, καθώς σημαδεύτηκε από μία τραγωδία.

Η μητέρα της πάλεψε με την εξάρτησή της από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, ενώ έχασε και τους δύο γονείς της, όταν ήταν μικρή.

Έχει επιζήσει από καρδιακή προσβολή, μεγάλωσε έξι παιδιά και έχει διαγνωστεί με νόσο του Πάρκινσον.

Σήμερα, η ίδια δηλώνει: «Είχα μια δύσκολη ζωή, αλλά θα απολαύσω ό,τι έχει απομείνει», στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα προς όλους εκείνους που νιώθουν, ότι η ζωή δεν τους φέρθηκε καλά και δεν έχουν να ελπίζουν σε κάτι.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή