Δουβλίνο: Απέσυραν άρον άρον κέρινο ομοίωμα της Σινέντ Ο Κόνορ, λόγω «αποκρουστικής» ομοιότητας

Πολλοί αντέδρασαν σοκαρισμένοι όταν το κέρινο έργο αποκαλύφθηκε την Πέμπτη, με αποτέλεσμα η ομάδα του μουσείου να αποφασίσει να αποσύρει τη φιγούρα

Δουβλίνο: Απέσυραν άρον άρον κέρινο ομοίωμα της Σινέντ Ο Κόνορ, λόγω «αποκρουστικής» ομοιότητας
National Wax Museum Plus/skynews
2'

Το κέρινο αντίγραφο της Ιρλανδής τραγουδίστριας Σινέντ Ο Κόνορ αποσύρθηκε από το μουσείο του Δουβλίνου μετά από κριτική για «αποκρουστική» ομοιότητα

Πολλοί αντέδρασαν σοκαρισμένοι όταν το κέρινο έργο αποκαλύφθηκε την Πέμπτη, με αποτέλεσμα η ομάδα του μουσείου να αποφασίσει να αποσύρει τη φιγούρα και να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια «πιο ακριβή αναπαράσταση».

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο αδερφός της Τζόζεφ Ο Kόνορ δήλωσε σοκαρισμένος όταν είδε το κέρινο ομοίωμά της στο διαδίκτυο, προσθέτοντας «δεν της έμοιαζε σε τίποτα και σκέφτηκα ότι ήταν φρικτό».

Η Ο Κόνορ είχε πει εάν οι άνθρωποι ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη της, τότε θα έπρεπε να στήσουν ένα άγαλμά της στο Δουβλίνο.

«Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ένα νέο κέρινο ομοίωμα»

Σε μια δήλωση, το National Wax Museum Plus του Δουβλίνου, απαντώντας στα σχόλια του κοινού, είπε: «Αναγνωρίζουμε ότι η τρέχουσα εκπροσώπηση δεν ανταποκρίνεται στα υψηλά μας πρότυπα ή τις προσδοκίες των αφοσιωμένων θαυμαστών της Σινέντ.

Ακούσαμε προσεκτικά τις αντιδράσεις και συμφωνούμε ότι η φιγούρα δεν αποτυπώνει πλήρως τη μοναδική παρουσία και την ουσία της Σινέντ όπως σκοπεύαμε».

Το μουσείο πρόσθεσε: «Ο αντίκτυπος της Σινέντ στην Ιρλανδία και την παγκόσμια μουσική κοινότητα είναι ανυπολόγιστος και στόχος μας ήταν πάντα να την τιμούμε με τον πιο κατάλληλο και με σεβασμό τρόπο. Εκτιμούμε βαθύτατα την αγάπη του κοινού για τη Σινέντ και συμμεριζόμαστε τον θαυμασμό για την αξιοσημείωτη καριέρα και τη συνεισφορά της. Έχοντας αυτό κατά νου, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ένα νέο κέρινο ομοίωμα που αντικατοπτρίζει καλύτερα το αληθινό πνεύμα και την εμβληματική εικόνα της Σινέντ Ο Κόνορ».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή