Νέο βίντεο από τη μοιραία 11η Σεπτεμβρίου αποκαλύπτεται σχεδόν 23 χρόνια μετα

Η ανακάλυψη του κρυμμένου υλικού έγινε όταν ένας άνδρας ψηφιοποίησε βιντεοκασσέτες που βρήκε στην ντουλάπα του
2'

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο από τη μαύρη ημέρα που συγκλόνισε τον κόσμο αποκαλύπτεται για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 23 χρόνια.

Πλάνα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 έρχονται στο φως από τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη, όταν ένας άνδρας βρήκε κατά λάθος ενώ καθάριζε την ντουλάπα του, ανακάλυψε το βίντεο και το μοιράστηκε στο YouTube.

Ο Κέι Σουγκιμότο, ο οποίος ήταν επίσης μάρτυρας των επιθέσων στους Δίδυμους Πύργους, ήταν μόλις 24 ετών. Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που κατέρρευσε το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Στην περιγραφή ο Σουγκιμότο αναφέρει: «Πλάνα που κινηματογράφησα από την κατάρρευση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στις 9/11/2001. Γυρίστηκε από την οροφή του 64 St Marks Place στη Νέα Υόρκη σε ένα Sony VX2000 με τηλεμετατροπέα. Μόνο για ιστορικούς αρχειακούς σκοπούς».

Τα πλάνα που τράβηξε ξεκινούν αφού και οι δύο πύργοι είχαν ήδη χτυπηθεί από εμπορικά αεροσκάφη που είχαν καταληφθεί από τρομοκράτες της Αλ Κάιντα. Ο απόκοσμος ήχος των σειρήνων έκτακτης ανάγκης στο βάθος ακούγεται, καθώς η φωτιά επεκτείνεται στους ουρανοξύστες, λίγες στιγμές πριν από την κατάρρευση του Βόρειου Πύργου.

Ο Σουγκιμότο απαντώντας στα σχολία γιατί δημοσίευσε τώρα το βίντεο απάντησε πως καθαρίζοντας την ντουλάπα του βρήκε κουτιά γεμάτα ταινίες Hi-8, Digital-8 και DV. Ωστόσο δεν ήξερε τι περιείχαν μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να τις ψηφιοποιήσει, καθώς με την πάροδο του χρόνου το περιεχόμενό τους είχε εν μέρει χαθεί.

Στις επιθέσεις 19 μέλη της τζιχαντιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα κατέλαβαν τέσσερα επιβατικά αεροσκάφη, πετώντας ένα στο Πεντάγωνο και δύο στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη. Συνολικά, οι επιθέσεις στον Δίδυμο Πύργο σκότωσαν αρχικά 2.760 άτομα. Αλλά η τοξική σκόνη από τους κατεστραμμένους ουρανοξύστες προκάλεσε πολλές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία που συνεχίζουν να μαστίζουν πολλούς που βρίσκονταν στην περιοχή στην «πιο θανατηφόρα» τρομοκρατική επίθεση στη ιστορία.

Άλλοι 184 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Πεντάγωνο και 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πτήση 93, αφού οι επιβάτες αντιστάθηκαν στους τρομοκράτες που τους ανάγκασαν να συντρίψουν το αεροπλάνο στην κομητεία Somerset της Πενσυλβάνια, σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες.