Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σάλος με τον ευτελισμό του Μυστικού Δείπνου, πρώτη απάντηση της διοργάνωσης

Η woke κουλτούρα επικράτησε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 προκαλώντας έντονες αντιδράσεις
4'

Θα μείνει αξέχαστη η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, αλλά για όλους τους λάθος λόγους...

Ανάμεσα στα άλλα που έκαναν οι Γάλλοι διοργανωτές και προκάλεσαν από γέλωτα μέχρι αποτροπιασμό, ήταν και μια παρωδία του διάσημου πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι «Ο Μυστικός Δείπνος».

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 , την Παρασκευή 26 Ιουλίου, ένα σκέλος της εκδήλωσης προκάλεσε ιδιαίτερη αντίδραση στους χρήστες του Διαδικτύου, σε διεθνές επίπεδο. Αυτό δεν ήταν άλλο από την σκήνη όπου drag queens μιμήθηκαν σκανδαλωδώς τον «Μυστικό Δείπνο».

Μιλάμε για μια σκηνή που αποτέλεσε το ρεσιτάλ ευτελισμού και προσπάθειας επιβολής της woke κουλτούρας.

Ένας εκ των αντιδρώντων μάλιστα ήταν ο γνωστός Έλον Μασκ, ο οποίος πήρε θέση μέσω Χ, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο σημείο ήταν ακραία ασεβές προς τους Χριστιανούς. «Είναι παντελής έλλειψη σεβασμού για τους Χριστιανούς», είπε στο κοινωνικό του δίκτυο.

Οι Γάλλοι δεξιοί πολιτικοί δεν το άφησαν να πέσει κάτω επίσης.

«Σε όλους τους Χριστιανούς του κόσμου που παρακολουθούν την τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων και αισθάνονται προσβεβλημένοι από αυτή την παρωδία του Μυστικού Δείπνου: Να ξέρετε ότι δεν είναι αυτή η Γαλλία που το λέει αυτό, αλλά μια αριστερή μειονότητα έτοιμη για οποιαδήποτε πρόκληση», είπε η Marion Maréchal., ευρωβουλευτής από το κόμμα της Λεπέν, έγραψε στο Χ.

Σύμφωνα με τη Le Figaro η Γαλλική Επισκοπική Διάσκεψη καταδικάζει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων κάνοντας λόγο για «χλευασμό του Χριστιανισμού».

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι προσέφερε «υπέροχες στιγμές ομορφιάς, χαράς, πλούσιες σε συγκίνηση και επαινετές από όλους», αλλά περιλάμβανε σκηνές «χλευασμού και κακοποίησης των Χριστιανών», δήλωσε η Γαλλική Επισκοπική Διάσκεψη.

Αιχμή και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Επίσης στα διάφορα ευτράπελα της τελετής έναρξης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την Τελετή Έναρξης είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν πολύ εντυπωσιακή. Κάποια αισθητικά μπορεί να μην μας άρεσαν πολύ, αλλά η Τελετή Έναρξης στην Αθήνα αποτελεί σημείο αναφοράς. Ήταν ίσως καλύτερα σχεδιασμένο για την τηλεόραση, παρά για τους θεατές που παρευρέθηκαν εκεί».

Ξέσπασμα από Λατινοπούλου

Σφοδρή κριτική για όσα έγινε μάρτυρας όλος ο πλανήτης κατά την τελετή έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων άσκησε και η ευρωβουλευτής Αφροδίτη Λατινοπούλου.

«Αντί να δούμε το Ολυμπιακό ιδεώδες είδαμε το ιδεώδες των ΛΟΑΤΚΙ. Υπάρχει ακόμα κάποιος που ειλικρινά πιστεύει πως η woke ατζέντα δεν επιβάλλεται;», σχολίασε κατακεραυνώνοντας όλα όσα συνέβησαν αναρωτώμενη επίσης πώς οι γονείς θα εξηγούσαν στα παιδιά τους το εξής: «Μαντράχαλοι ντυμένοι γυναίκες, έχουμε πιάσει πάτο»

Η πρώτη απάντηση των διοργανωτών

Μετά το σάλο οι διοργανωτές εμφανίστηκαν αμετανόητοι...

«Φανταστήκαμε μια τελετή για να δείξουμε τις αξίες και τις αρχές μας, οπότε δώσαμε ένα πολύ δεσμευτικό μήνυμα», δήλωσε ο πρόεδρος του Παρισιού 2024, Tony Estanguet.

«Η ιδέα ήταν να προκαλέσουμε πραγματικά έναν προβληματισμό. Θέλαμε να έχουμε ένα μήνυμα όσο το δυνατόν πιο ισχυρό».

Σχετικές ειδήσεις