Τα κωδικά ονόματα που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί μυστικοί πράκρορες - Πώς αποκαλούν τους προέδρους

Οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για να προστατεύουν τους υψηλού προφίλ στόχους

Τα κωδικά ονόματα που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί μυστικοί πράκρορες  - Πώς αποκαλούν τους προέδρους
Associated Press
4'

Ενώ οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ βρίσκονται στο στόχαστρο έντονης κριτικής αλλά και ελέγχου μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην Αμερικανού και εκ νέου υποψήφιου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλύπτονται οι κωδικοί ονομασίες που χρησιμοποιούν οι πράκτορες για τα υψηλότερα πρόσωπα που προστατεύουν και συχνά κάνουν να με κάποιο προσωπικό χαρακτηριστικό ή ιστορία.

Νέο πρόσωπο στο παιχνίδι, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Μπανς ο οποίος έλαβε την κωδική ονομασία «Bobcat». Η επιλογή έγινε καθώς η ποδοσφαιρική ομάδα του Πανεπιστημίου του Οχάιο είναι γνωστή ως Bobcats.

Σύμφωνα με το FoxNews και την Daily Mail, με πληροφορίες της Britannica αυτές είναι οι κωδικές ονομασίες των Προέδρων, Αντιπροέδρων και Πρώτων Κυριών των ΗΠΑ.

Οι κωδικές ονομασίες (σ.σ. σε ελεύθερη μετάφραση)

Bobcat (Αγριόγατος)

Υποψήφιος αντιπρόεδρος Βανς. Το «Bobcats» είναι το παρατσούκλι τόσο για το Πανεπιστήμιο του Οχάιο όσο και για το Λύκειο της Κομητείας Breathitt, στο Τζάκσον του Κεντάκι, την πατρίδα της οικογένειας Βανς.

Capri

Πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν

Σέλτικ

Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Ήταν ο αντιπρόεδρος του Renegade όταν κέρδισε για πρώτη φορά ένα κωδικό όνομα που αποτίει φόρο τιμής στις ιρλανδικές ρίζες του.

Dancer (Χορεύτρια)

Πρώτη κυρία Rosalynn Carter. Το άλλο κωδικό της όνομα ήταν Lotus Petal.

Deacon (Διάκονος)

Πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ. «Αντικατοπτρίζει τη βαθιά θρησκευτική του πίστη», σημείωσε η Britannica.

Eagle (Αετός)

Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον . «Κάποιοι υπέθεσαν ότι η κωδική ονομασία αφορούσε τη συσχέτισή του με τους Προσκόπους», είπε η Britannica, δεδομένου ότι το «Eagle Scout» είναι η κορυφαία βαθμίδα της οργάνωσης.

Evergreen (Αειθαλής)

Η πρώτη κυρία Χίλαρι Κλίντον.

Hoosier

Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς. Κατάγεται από την Ιντιάνα - την πολιτεία Hoosier.

Hummingbird

Δεύτερη κυρία Karen Pence.

Lace -(Δαντέλα)

Πρώτη κυρία Τζάκι Κένεντι. Ένας φόρος τιμής, προφανώς, στο κομψό στιλ της και μια αλλοίωση με το κωδικό όνομα του συζύγου της.

Lancer (Λογχοφόρος)

Πρόεδρος John F. Kennedy. Το «κωδικό όνομα ήταν εύστοχο, δεδομένου ότι η διοίκησή του συχνά συγκρίθηκε με τον Κάμελοτ… του οποίου ο Λάνσελοτ ήταν ένας θρυλικός ιππότης», σύμφωνα με την Britannica.

Lyric (Λυρικός)

Καρολάιν Κένεντι. Ένα προφητικό παρατσούκλι: Η κόρη του προέδρου Κένεντι ήταν η έμπνευση για τη μεγάλη επιτυχία του Neil Diamond, "Sweet Caroline", που γράφτηκε το 1969, έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του πατέρα της.

Muse (Μούσα)

Η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ. Ίσως ένας φόρος τιμής στην εμπνευσμένη ομορφιά του πρώην μοντέλου.

Mogul (Δεσπότης)

Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Ήθελε το κωδικό όνομα "Humble", είπε η Britannica, προσθέτοντας ότι "η Μυστική Υπηρεσία επέλεξε κάτι ... λίγο λιγότερο ταπεινό".

Passkey

Πρόεδρος Τζέραλντ Φορντ , ο οποίος διαδέχθηκε τον Νίξον.

Pioneer (Πρωτοπόρος)

Η αντιπρόεδρος Kamala Harris, η οποία φέρεται να επέλεξε το όνομα τον Αύγουστο του 2020 λίγο μετά, όπως και ο Vance, επιλέχθηκε ως υποψήφια αντιπρόεδρος.

Rainbow (ουράνιο τόξο)

Πρώτη κυρία Nancy Reagan

Rawhide

Πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν. Ο Ρέιγκαν εμφανίστηκε σε πολλά γουέστερν και συχνά φορούσε καουμπόικο καπέλο ενώ έκανε εκστρατεία για να γίνει κυβερνήτης της Καλιφόρνια.

Renaissance

Πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα

Renegade (Επαναστάτης)

Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. «Επέλεξε αυτό το ψευδώνυμο αφού του παρουσιάστηκε μια λίστα ονομάτων που ξεκινούσαν με το γράμμα «R»», ανέφερε το περιοδικό Time το 2021.

Searchlight

Πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον. Το παρατσούκλι του στις μυστικές υπηρεσίες «είναι βαθιά ειρωνικό», ανέφερε το περιοδικό Time και άλλοι, δεδομένου του σκανδάλου Γουότεργκεϊτ που κατέρριψε την προεδρία του Νίξον.

Sunburn (Ηλιακό έγκαυμα)

Γερουσιαστής Τεντ Κένεντι. «Ο χλωμός, Ιρλανδοκαθολικός έπρεπε να υποστεί αυτή την κωδική ονομασία» ενώ ήταν υποψήφιος για πρόεδρος το 1980, σύμφωνα με το περιοδικό Time.

Tempo (Ρυθμός)

Πρώτη κυρία Laura Bush

Timberwolf

Πρόεδρος George HW Bush. Ίσως το ψευδώνυμο είναι ένας φόρος τιμής στον ρόλο του ως πατριάρχη μιας πολιτικής δυναστείας.

Trailblazer

Πρόεδρος Τζορτζ Μπους. Μια "δωρεάν" κωδική ονομασία, σημείωσε η Britannica.

Tranquility

Πρώτη κυρία Μπάρμπαρα Μπους και μητέρα ενός άλλου προέδρου. Το "Snowbank" ήταν προφανώς ένα εναλλακτικό κωδικό όνομα για αυτήν.

Tumbler

Χρησιμοποιήθηκε επίσης για τον George W. Bush, όταν ο πατέρας του Timberwolf ήταν πρόεδρος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή