Έπεσαν οι μάσκες στο Παρίσι: Προκλητικός ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Αγώνων για το Μυστικό Δείπνο

Η woke κουλτούρα επικράτησε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 προκαλώντας έντονες αντιδράσεις
3'

Ο εκφυλισμός, που προσβάλει τους χριστιανούς ανά τον κόσμο, δεν είναι πλέον κρυπτογραφημένος, αλλά δηλωμένος ανοιχτά.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 , την Παρασκευή 26 Ιουλίου, ένα σκέλος της εκδήλωσης προκάλεσε ιδιαίτερη αντίδραση στους χρήστες του Διαδικτύου, σε διεθνές επίπεδο. Αυτό δεν ήταν άλλο από την σκήνη όπου drag queens μιμήθηκαν σκανδαλωδώς τον «Μυστικό Δείπνο».

Μιλάμε για μια σκηνή που αποτέλεσε το ρεσιτάλ ευτελισμού και προσπάθειας επιβολής της woke κουλτούρας.

Οι αντιδράσεις δεν έχουν τέλος. Συνεχίζει τις αναρτήσεις ο Έλον Μασκ κατά της woke ατζέντας αναφέροντας: «Αν δεν υπάρξει περισσότερη γενναιότητα για να υπερασπιστούμε το δίκαιο και το σωστό, ο χριστιανισμός θα χαθεί»

«Βαθιά πληγωμένος από τον Μυστικό Δείπνο» δηλώνει στη Le Figaro o μονσινιόρ Emmanuel Gobilliard, εκπρόσωπος του επισκόπου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Προσκεκλημένος του προγράμματος της Figaro «Welcome to the Games», εξέφρασε την άποψή του για την εικόνα που ανασυνθέτει τον Μυστικό Δείπνο. Ο μονσινιόρ Emmanuel Gobilliard, Επίσκοπος του Digne και εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας στη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, είπε:

«Ένιωσα βαθιά πληγωμένος όταν είδα τον Μυστικό Δείπνο και πληγώνομαι από την πληγή όλων των Χριστιανών, συμπεριλαμβανομένων των αθλητών, που ένιωσαν απόρριψη», είπε. Εάν αναγνωρίζει κανείς το «δικαίωμα στη βλασφημία» , ο Gobilliard πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να προορίζεται για «θέατρο ή ένα συνηθισμένο θέαμα» και όχι για μια εκδήλωση όπως αυτή η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων , «καθώς ο Ολυμπιακός χάρτης απαιτεί ρητά ότι δεν εκφράζεται καμία πολιτική, ιδεολογική ή θρησκευτική άποψη».

«Αυτή η βραδιά πρέπει να είναι συμπεριληπτική και να γαληνεύει, αλλά εξακολουθούμε να αποκλείουμε », υπογράμμισε. «Δεν συμφωνώ με τον Thomas Jolly)», προσθέτει. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του με μια τέτοια εικόνα, «ξέρουμε ότι θα τραυματιστούμε» και «οι αθλητές έχουν τραυματιστεί λίγο πριν τον αγώνα τους», κατέληξε.

Ερωτηθείς νωρίτερα σήμερα για την κριτική , ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων, Thomas Jolly υποστήριξε ότι δεν ήθελε «να είναι ανατρεπτικός, να κοροϊδεύσει ή να σοκάρει. Η επιθυμία μου είναι να πω ότι είμαστε αυτό το μεγάλο «εμείς»»

Γενικά μετά το σάλο οι διοργανωτές εμφανίστηκαν αμετανόητοι...

«Φανταστήκαμε μια τελετή για να δείξουμε τις αξίες και τις αρχές μας, οπότε δώσαμε ένα πολύ δεσμευτικό μήνυμα», δήλωσε ο πρόεδρος του Παρισιού 2024, Tony Estanguet. «Η ιδέα ήταν να προκαλέσουμε πραγματικά έναν προβληματισμό. Θέλαμε να έχουμε ένα μήνυμα όσο το δυνατόν πιο ισχυρό».

Σε πολλές χώρες δεν μεταδόθηκαν σημεία της τελετής

Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι βρέθηκαν χθες μπροστά στις οθόνες τους για να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων αυτή την Παρασκευή, 26 Ιουλίου.

Ωστόσο, αρκετές χώρες αποφάσισαν να μην μεταδώσουν ολόκληρο το σόου.
Για παράδειγμα στο Μαρόκο, όπου αρκετοί χρήστες του Διαδικτύου ανέφεραν ότι δεν έβλεπαν από ένα σημείο και μετά την τελετή. « Λοιπόν, στο μαροκινό κανάλι βλέπουμε μια φωτογραφία του Λούβρου εδώ και 15 λεπτά, οπότε καταλαβαίνω ότι κάποιος γυμνώθηκε ;», δημοσίευσε συγκεκριμένα ένας από αυτούς.

Και στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εικόνα προφανώς δεν άρεσε σε όλους. Το NBC , ο κύριος ραδιοτηλεοπτικός φορέας των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα, αποφάσισε να στείλει μια σελίδα διαφήμισης κατά την παρέμβαση της τραγουδίστριας με το μούσι.

Σχετικές ειδήσεις