Σαμποτάζ: Προκήρυξη από ανώνυμη συλλογικότητα για σαμποτάζ στους γαλλικούς σιδηροδρόμους

Η επιστολή στάλθηκε από πλατφόρμα που πρόσκειται στην Άκρα Αριστερά 
1'

Μία ανώνυμη ακροαριστερή συλλογικότητα, που φέρεται ότι πρόσκειται στην ακροαριστερά και είναι εντελώς αντίθετη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες φέρεται να έστειλε προκήρυξη με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για το σαμποτάζ στα τρένα υψηλής ταχύτητας την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με την Parisien

Η Parisien αναφέρει ότι η προκήρυξη εστάλη από διεύθυνση sabotagetgvjo@riseup.net, δηλαδη σαμποτάζ (sabotage) στις ταχείες (TGV) Ολυμπιακοί Αγώνες (JO). Πρόκειται για μια πλατφόρμα που έχει ταυτιστεί με τον ακροαριστερό χώρο.

Παραλήπτες μέσα ενημέρωσης από τη Γαλλία και το εξωτερικό, όπως τους New York Times.

Στην προκήρυξη γράφουν μεταξύ άλλων: «Το λένε πάρτι; Εμείς το βλέπουμε ως μια γιορτή του εθνικισμού, μια γιγάντια σκηνοθεσία της υποταγής των πληθυσμών στα κράτη».

ΚλείσιμοΤην υπόθεση της δολιοφθοράς που παρέλυσε για ώρες το δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας ανέλαβε η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος της εισαγγελίας του Παρισιού ενβ τις έρευνες έχουν αναλάβει αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής.

Για την ώρα τα σενάρια από τις γαλλικές αρχές είναι όλα ανοιχτά, μεταξύ αυτών και της δράσης ξένης δύναμης, με τις υπόνοιες να πέφτουν στη Ρωσία.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε για αυτό. Έχουμε αποκαλύψει μια σειρά από στοιχεία που μας επιτρέπουν να πιστέψουμε ότι μπορούμε να προσδιορίσουμε αρκετά γρήγορα ποιος είναι υπεύθυνος» υπογράμμισε εξάλλου σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν.