Ντόναλντ Τραμπ: «Φρικτή» χαρακτήρισε την επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν

Τουλάχιστον 11 παιδιά σκοτώθηκαν στην επίθεση με ρουκέτες σε γήπεδο ποδοσφαίρου σε χωριό των Δρούζων 
2'

Την πυραυλική επίθεση με ρουκέτες σε γήπεδο ποδοσφαίρου σε χωριό των Δρούζων που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 11 ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά, καταδίκασε ο υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τη «φρικτή», ενώ επέμεινε ότι «δεν θα είχε συμβεί ποτέ» υπό την κυβέρνησή του.

«Πιθανότατα ακούσατε ότι το Ισραήλ μόλις δέχθηκε επίθεση, πολύ σοβαρή επίθεση», είπε σύμφωνα με το Ertnews, ο Ντόναλντ Τραμπ στην αρχή των δηλώσεών του σε συνέδριο κρυπτονομισμάτων στο Νάσβιλ, μιλώντας για την επίθεση που έγινε στα προσαρτημένα από το Ισραήλ, Υψίπεδα του Γκολάν.

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με τους Ρεπουμπλικάνους επικαλέστηκε τις πρώτες ενδείξεις από Ισραηλινούς αξιωματούχους, οι οποίοι κατηγόρησαν για την επίθεση την υποστηριζόμενη από το Ιράν, λιβανέζικη μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ, η οποία πάντως απέρριψε την κατηγορία.

«Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Αυτό που έκαναν μόλις τώρα με αυτή την επίθεση είναι φρικτό», δήλωσε ο Τραμπ. «Πρέπει να σεβαστούν τη χώρα μας. Αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ μαζί μας και δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συνεχιστεί», προσέθεσε, επισημαίνοντας για άλλη μία φορά ότι οι νέες πολεμικές συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα είχαν συμβεί αν ήταν πρόεδρος.

Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ, όπως είναι γνωστό, ανταλλάσσουν πυρά στα σύνορα εδώ και σχεδόν 10 μήνες και υπάρχει φόβος για περαιτέρω κλιμάκωση.

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε επίσης την επίθεση, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του: «Οι καρδιές μας συμπαραστέκονται στις οικογένειες εκείνων που έχασαν σήμερα τους αγαπημένους τους και προσευχόμαστε για ταχεία ανάρρωση όσων τραυματίστηκαν».

Σχετικές ειδήσεις