Ντόναλντ Τραμπ: Στροφή 180 μοιρών υπέρ των κρυπτονομισμάτων

Σχέδιο για αλλαγές στην Κεφαλαιαγορά ανακοίνωσε ο Τραμπ χτίζοντας στρατηγικό απόθεμα από bitcoin για λογαριασμό των ΗΠΑ
1'

Σαφή θέση υπέρ των κρυπτονομισμάτων σε σχέση με το παρελθόν πήρε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ήταν ομιλητής στο Bitcoin 2024, μια σημαντική εκδήλωση εκπροσώπων του κλάδου, κάνοντας στροφή 180ο μοιρών σε σχέση με το παρελθόν.

Η σαφής του θέση υπέρ των κρυπτονομισμάτων προκάλεσε κραυγές ενθουσιασμού ιδίως όταν είπε ότι θα απολύσει τον Γκάρι Γκένσλερ, υπεύθυνο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο οποίος διορίστηκε επικεφαλής της SEC από τον νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και αντιδρούσε στα κρυπτονομίσματα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε πως θα καταστήσει τις ΗΠΑ παγκόσμια πρωτεύουσα των κρυπτονομισμάτων και τόνισε πως θα κρατήσει το σύνολο των Bitcoin που κατέχει ή αποκτά η κυβέρνηση των ΗΠΑ, για να προσθέσει ότι θα είναι ένα «εθνικό απόθεμα Bitcoin». Σημείωσε εξάλλου πως θα διορίσει άμεσα προεδρικό σύμβουλο για τα κρυπτονομίσματα.

Αναφερόμενος στην ενέργεια που χρειάζεται για τα κρυπτονομίσματα πρόσθεσε πως θα κατασκευάσει εργοστάσια παραγωγής ενέργειας ειδικά για αυτόν τον σκοπό και ότι θα χρησιμοποιεί ορυκτά καύσιμα.

Το θέμα των κρυπτονομισμάτων πάντως εξελίσσεται σε ένα από τα βασικά θέματα της πολιτικής αντιπαράθεσης για την κούρσα του Προέδρου των ΗΠΑ, με την αντίπαλό του Κάμαλα Χάρις.

Σχετικές ειδήσεις