Γερμανίδα ΥΠΕΞ: «Είναι φρικτό να πεθαίνουν παιδιά που απλώς ήθελαν να παίξουν ποδόσφαιρο»

«Πρέπει να σταματήσουν οι ύπουλες επιθέσεις» διαμήνυσε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: «Είναι φρικτό να πεθαίνουν παιδιά που απλώς ήθελαν να παίξουν ποδόσφαιρο»
2'

Έκκληση για «ψυχραιμία» στη Μέση Ανατολή απηύθυνε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ, καταδικάζοντας την «αποτρόπαια» επίθεση με ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από το έδαφος του Λιβάνου προκαλώντας τον θάνατο 12 παιδιών και νέων το Σάββατο, σε κοινότητα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν.

«Οι ύπουλες επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Είναι σημαντικό πλέον να ενεργούμε με ψυχραιμία. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη πεθάνει σε αυτήν την σύγκρουση», σημείωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter).

«Καταδικάζω την επίθεση στο χωριό των Δρούζων Majdal Shams. Είναι φρικτό ότι σκοτώθηκαν παιδιά και νέοι που ήθελαν απλώς να παίξουν ποδόσφαιρο. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειές τους. Για μήνες, οι πολίτες του Ισραήλ δέχονται πυρά από τη Χεζμπολάχ και άλλους εξτρεμιστές. Οι ύπουλες επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Είναι ώρα να ενεργήσουμε με ψυχραιμία. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη πεθάνει σε αυτή τη διαμάχη», έγραψε η Μπέρμποκ.

Οι ισραηλινές αρχές κατηγορούν το υποστηριζόμενο από το Ιράν σιιτικό κίνημα του Λιβάνου Χεζμπολάχ για την επίθεση με ρουκέτα που έπληξε χθες γήπεδο ποδοσφαίρου στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 12 παιδιά και νέοι, και ορκίστηκε να προβεί σε βαριά αντίποινα.

Η Χεζμπολάχ αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη για το πλήγμα αυτό.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή