Ο Λίβανος καλεί τις ΗΠΑ να ζητήσουν αυτοσυγκράτηση από το Ισραήλ - Σκληρή απάντηση Μπλίνκεν

Το υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου κάλεσε και την κυβέρνηση του Λιβάνου να ζητήσει αυτοσυγκράτηση και από τη Χεζμπολάχ

Ο Λίβανος καλεί τις ΗΠΑ να ζητήσουν αυτοσυγκράτηση από το Ισραήλ - Σκληρή απάντηση Μπλίνκεν
Getty Images
1'

Η κυβέρνηση του Λιβάνου κάλεσε τις ΗΠΑ να ζητήσουν αυτοσυγκράτηση από το Ισραήλ, ενώ κλιμακώνεται η ένταση μετά την επίθεση που αποδίδεται στην Χεζμπολάχ με 12 νεκρά παιδιά και εφήβους στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου, Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ, ο οποίος μίλησε στο Reuters, το υπουργείο έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να μεταφέρει μήνυμα αυτοσυγκράτησης και στη Χεζμπολάχ.

Οι ισραηλινές αρχές κατηγορούν το υποστηριζόμενο από το Ιράν σιιτικό κίνημα του Λιβάνου για την επίθεση με ρουκέτα που έπληξε χθες γήπεδο ποδοσφαίρου στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 12 παιδιά και νέοι, και ορκίστηκαν να προβούν σε βαριά αντίποινα.

Η Χεζμπολάχ αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη για το πλήγμα αυτό.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν απάντησε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνομιλίες με το Ισραήλ για το περιστατικό αυτό και δεν επιθυμούν κλιμάκωση της σύγκρουσης.

«Ολες οι ενδείξεις» υποδηλώνουν ότι ο πύραυλος που έπεσε στα υψίπεδα του Γκολάν εκτοξεύτηκε από την Χεζμπολάχ, σχολίασε ο Μπλίνκεν.

Ερωτηθείς σχετικά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο όπου βρίσκεται, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας απάντησε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την τρομοκρατία».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή