Νέες δηλώσεις του καλλιτεχνικού διευθυντή των Ολυμπιακών: Παγανιστικό πάρτι

Υπεραμύνεται της δουλειάς του για όσα συνέβησαν κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 

Νέες δηλώσεις του καλλιτεχνικού διευθυντή των Ολυμπιακών: Παγανιστικό πάρτι
2'

Επανήλθε ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων Thomas Jolly μετά τη σφοδρή κριτική για τις...εμπνεύσεις του στην τελετή έναρξης.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, Thomas Jolly και η Daphné Bürki, υπεύθυνη των κοστουμιών, απάντησαν εκ νέου μιλώντας σήμερα στο BFMT.

Σχετικά με το κομμάτι της εκδήλωσης που επικρίθηκε για τις ομοιότητες με τον Μυστικό Δείπνο, ο Thomas Jolly επιχείρησε να αντικρούσει την κριτική, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για διονυσιακή σκηνή. «Η ιδέα ήταν να γίνει μια μεγάλη παγανιστική γιορτή που να συνδέεται με τους θεούς του Ολύμπου. Δεν βρίσκεις ποτέ σε μένα ή στη δουλειά μου καμία επιθυμία να χλευάσω ή να υποτιμήσω κανέναν. Ήθελα να κάνω μια τελετή που συμφιλιώνει (...) Από την άλλη πλευρά, αν χρησιμοποιήσουμε τη δουλειά μας για να δημιουργήσουμε ξανά μίσος και διχασμό... τότε θα ήταν μεγάλη ντροπή».

Συγγνώμη από τους διοργανωτές

Παράλληλα, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι ζήτησαν σήμερα συγγνώμη από Καθολικούς και άλλους Χριστιανούς που τυχόν προσβλήθηκαν από την παρωδία του διάσημου έργου του Λεονάρντο ντα Βίντσι "Μυστικός Δείπνος" κατά την τελετή έναρξης την Παρασκευή.

Το σκετς περιελάμβανε 18 ερμηνευτές που πόζαραν πίσω από ένα μακρύ τραπέζι με παρόμοιο τρόπο όπως απεικονίζονται ο Ιησούς και οι 12 απόστολοί του στον πίνακα του ντα Βίντσι.

"Σαφώς δεν υπήρξε καμία πρόθεση να δείξουμε ασέβεια απέναντι σε οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα. Η τελετή έναρξης επιχείρησε να γιορτάσει την ανοχή εντός της κοινότητας. Πιστεύουμε ότι επιτεύχθηκε αυτή η φιλοδοξία. Λυπούμαστε πολύ αν τυχόν ο κόσμος προσβλήθηκε", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της διοργάνωσης Παρίσι 2024 Αν Ντεσάμπ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή