Το τερμάτισαν με τις κλοπές σιδήρου: Εξαφάνισαν ολόκληρη γέφυρα στη Ρωσία

Η γέφυρα είχε βάρος τουλάχιστον 60 τόνους 
1'

Μια χαλύβδινη γέφυρα στην περιοχή Ryazan της Ρωσίας εξαφανίστηκε ξαφνικά και στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι τμήματά της πωλήθηκαν ως παλιοσίδερα.

Η ρωσική αστυνομία ερευνά την κλοπή μιας μεταλλικής σιδηροδρομικής γέφυρας στο δυτικό τμήμα της χώρας που προφανώς πωλήθηκε για παλιοσίδερα για κάτι περισσότερο από 15.000 δολάρια, αναφέρουν τα τοπικά μέσα.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση μιας χαλύβδινης γέφυρας που εκτιμάται ότι ζυγίζει τουλάχιστον 60 τόνους στην περιοχή Ryazan, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας, αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την ακτιβίστρια Svetlana Konovalova την Τετάρτη.

Ενώ αναφέρθηκε ότι η γέφυρα ιδιωτικοποιήθηκε από τοπική σιδηροδρομική εταιρεία με όλα τα έγγραφα που απαιτούνται για την απόδειξη της ιδιοκτησίας, ισχυρίστηκε ότι μια άγνωστη ομάδα ατόμων βρήκε έγγραφα που δήλωναν ότι η γέφυρα δεν ανήκε σε κανέναν και τη διέλυσαν.

Η Konovalova δήλωσε ότι ο ιδιοκτήτης της γέφυρας ζήτησε αργότερα από την αστυνομία να ερευνήσει το περιστατικό και ότι οι κλέφτες και ο πραγματικός ιδιοκτήτης γνωρίζονταν αλλά δεν μπορούσαν να επιτύχουν συμφωνία μεταξύ τους.

Το τοπικό αστυνομικό τμήμα επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του νωρίτερα ότι είχε λάβει καταγγελία σχετικά με την «εξαφάνιση της μεταλλικής κατασκευής μιας παροπλισμένης σιδηροδρομικής γέφυρας» πριν από περισσότερο από μία εβδομάδα.