Αποκαλύφθηκε ο αριθμός των μισθοφόρων στη Διεθνή Λεγεώνα της Ουκρανίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σύμφωνα με πρώην αντισυνταγματάρχη ξένοι μισθοφόροι εγκατέλειπαν ομαδικά τον ουκρανικό στρατό
1'

Επί του παρόντος, περίπου 3.000 ξένοι μισθοφόροι υπηρετούν στη Διεθνή Λεγεώνα της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρώην αντισυνταγματάρχης της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) Βασίλι Προζόροφ.

Σε μια συνομιλία με το RIA Novosti, ο Prozorov σημείωσε ότι μία από τις λειτουργίες αυτής της «λεγεώνας» είναι τα μέσα ενημέρωσης, δηλαδή καλείται να επιδείξει διεθνή υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Ο Prozorov υπενθύμισε επίσης ότι η Διεθνής Λεγεώνα ιδρύθηκε από τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι. Προηγουμένως, ο Prozorov ανέφερε ότι ξένοι μισθοφόροι εγκατέλειπαν ομαδικά τον ουκρανικό στρατό. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό οφείλεται σε απαράδεκτες συνθήκες υπηρεσίας. Σημείωσε ότι, σε αντίθεση με τους επιστρατευμένους Ουκρανούς, οι ξένοι μπορούν να συνάψουν ένα πρώτο συμβόλαιο με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για έξι μήνες και εάν το επιθυμούν, έχουν το δικαίωμα να το λύσουν ανά πάσα στιγμή.

Ο Prozorov είπε ότι υπάρχουν επί του παρόντος πολλά βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα στα οποία αλλοδαποί παραπονιούνται για τις συνθήκες υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και εξηγούν την επιθυμία τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ξένοι είναι δυσαρεστημένοι που, με εντολή των Ουκρανών διοικητών, έπρεπε να εξαπολύσουν άχρηστες επιθέσεις και να δεχτούν πυρά πυροβολικού από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Προηγουμένως, ο Prozorov ανέφερε επίσης ότι οι δυτικές χώρες, υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ, έχουν δημιουργήσει ειδικά ταμεία που στρατολογούν μισθοφόρους για να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες ως μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.