Αγώνας δρόμου της Δύσης για να αποτραπεί γενικευμένος πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Το Ισραήλ, απείλησε με αντίποινα και προετοιμάζει την επίθεσή στον Λίβανο με τη δυτική διπλωματία να επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου για να εκτονωθεί η κατάσταση

Αγώνας δρόμου της Δύσης για να αποτραπεί γενικευμένος πόλεμος στη Μέση Ανατολή
AP
2'

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής και ο φόβος γενικευμένης σύρραξης στην περιοχή είναι πιο ορατός από ποτέ, μετά την επίθεση της Χεζμπολάχ στα Υψίπεδα του Γκολάν με συνέπεια τον θάνατο 12 παιδιών, την ώρα που έπαιζαν σε γήπεδο.

Το Ισραήλ, απείλησε με αντίποινα και προετοιμάζει την επίθεσή στον Λίβανο με τη δυτική διπλωματία να επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία προσπαθούν να εμποδίσουν το Ισραήλ να στοχεύσει τη Βηρυτό ή άλλες μεγάλες πόλεις σε αντίποινα για την επίθεση στο Μαζντάλ Σαμς.

Η Βυρηττός καταδίκασε όλες τις επιθέσεις εναντίον αμάχων και κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να ασκήσουν την επιρροή τους ώστε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση. Αποκλιμάκωση και ψυχραιμία ζητούν ΟΗΕ και Ευρωπαϊκή Ένωση

Το Ισραηλινό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συνεδριάζει προκειμένου να καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει στο φονικό χτύπημα της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία από θραύσμα του πυραύλου στο οποίο από τα αναγραφόμενα στοιχεία φαίνεται ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο τύπο πυραύλου ιρανικής κατασκευής.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη να αποσυρθεί πέρα από τον ποταμό Λιτάνι – ο οποίος εκτείνεται περίπου 29 χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου – εάν το Ισραήλ σταματήσει τις «παραβιάσεις» του.

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Καταδικάζει την επίθεση - Απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του καταδίκασε την επίθεση, κάνοντας παράλληλα έκκληση για αυτοσυγκράτηση:

«Καταδικάζουμε την επίθεση με ρουκέτες στο Μαζντάλ Σαμς.Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

«Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Όλα τα μέρη θα πρέπει να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν ενέργειες που θα κλιμακώσουν περαιτέρω την κρίση».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή