Βρετανός μετέτρεψε την κηδεία του σε «πάρτι» ζωής - Το φέρετρο-αεροπλάνο και η τελευταία επιθυμία

Οι τελευταίες επιθυμίες ενός ηλικιωμένου Βρετανού που είχε σχεδιάσει λεπτομερώς το «τέλος» του πραγματοποιήθηκαν μετά θάνατον. Ο παππούς 9 εγγονιών φρόντισε να μετατρέψει την τελευταία του ημέρα επί Γης σε πάρτι 

Βρετανός μετέτρεψε την κηδεία του σε «πάρτι» ζωής - Το φέρετρο-αεροπλάνο και η τελευταία επιθυμία
2'

Ένας Βρετανός που προγραμμάτισε την κηδεία του και την «έκανε πρόβα» στην τηλεόραση το 2013, πραγματοποίησε τις τελευταίες του επιθυμίες αφού πέθανε ειρηνικά τον Ιούνιο. Ο Mάλκολμ Μπρόκλχερστ, ο οποίος είναι ειδικός στα αεροσκάφη, παρήγγειλε ένα πορτοκαλί φέρετρο σε σχήμα αεροπλάνου πριν από δέκα χρόνια από το Crazy Coffins, ένα παρακλάδι ενός παραδοσιακού κατασκευαστή φερέτρων με έδρα το Νότιγχαμ στην Αγγλία που βοηθά τους ανθρώπους να προσαρμόσουν την κηδεία τους στα αγαπημένα τους χόμπι ή τις...μεγάλες τους αγαάπες.

Ο παππούς των εννέα παιδιών εμφανίστηκε να κάθεται στο φέρετρο στο Bizarre Burials του Channel 5, το οποίο περιείχε επίσης μια πρόβα της τελετής που είχε συντονίσει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια ο πρώην μηχανικός αεροδιαστημικής.

Το αεροπλάνο ονομαζόταν εύστοχα Tango One και αριθμήθηκε με MB 1934 - τα αρχικά του και το έτος γέννησής του. Ανακοίνωσε επίσης ότι ήθελε η νεκρώσιμος ακολουθία να ξεκινήσει από το γήπεδο του σταδίου όπου αγωνίζεται η αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα, Blackpool FC.

malcolm1.jpg

Ο Μάλκολμ αποφάσισε να σχεδιάσει εκ των προτέρων την κηδεία του για να σώσει τη σύζυγό του, Μαίρη, από το να χρειαστεί να οργανώσει η ίδια την ημέρα. Πέθανε ωστόσο πριν απο εκείνον. Μιλώντας για την «πρόβα» το 2013, είπε ότι όλα ήταν «ελαφρώς διασκεδαστικά». «Έμοιαζε -και όντως ήταν- μια πρόβα τζενεράλε για την παράστασή μου-με τον μεγάλο συγγραφέα στον ουρανό. «Ήταν μια μέρα όπως καμία άλλη.

«Αισθάνθηκα περίεργο να ξαπλώνω στο φέρετρο του αεροπλάνου μου, αν και επέμενα να μην βάλουν το καπάκι εντελώς – παρά τις αστείες εκκλήσεις από τους φίλους που είπαν με χιούμορ: «Τον έχουμε επιτέλους, καρφώστε το γρήγορα».

m.jg.jpg

Πριν από δύο εβδομάδες, μια σημαία της Blackpool Football Club εμφανίστηκε να κυματίζει ψηλά στο κοντάρι στην μπροστινή αυλή του, καθώς το αεροπλάνο-φέρετρο «εκτοξεύθηκε» σε ένα όχημα με επίπεδη κορυφή για την τελευταία του πτήση.

Στην τελετή ήταν παρών και ο ιερέας Λάνκασιρ Ρίτσαρντ Σπέντινγκ, 57 ετών, ο οποίος λέει ότι η ημέρα ήταν «ιδιόμορφη» αλλά και «απόλυτο προνόμιο». «Έχω κάνει μερικές ενδιαφέρουσες κηδείες, αλλά δεν έχω κάνει ποτέ, ποτέ μια με τέτοιο φέρετρο. Πολλή σκληρή δουλειά καταβάλλεται για το τελικό προϊόν, αλλά άξιζε τον κόπο και η οικογένεια ήταν εξαιρετικά ευγνώμων για τη δουλειά που έγινε».

Το πρωτότυπο τραγούδι που έγραψε ο εκλιπών για το τελευταίο του «πάρτι» λεγόταν Fry me, Toast me. Και η τελευταία παράκληση του Μάλκολμ ήταν να έρθουν όλοι και να γυρίσουν τον έλικα το φέρετρό του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή