Το πιο επικίνδυνο βουνό της Αμερικής που φοβούνται όλοι να πατήσουν - Δεν πλησιάζει ούτε η αστυνομία

Θεωρείται (και όχι άδικα) ένα από τα πλέον επικίνδυνα μέρη του πλανήτη
2'

Ένα βουνό που βρίσκεται στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού έχει καταληφθεί από καρτέλ που χρησιμοποιούν την τοποθεσία για να πραγματοποιήσουν παράνομες δραστηριότητες.

Το όρος Cristo Rey έχει γίνει κέντρο λαθρεμπορίου ανθρώπων καθώς Μεξικανοί βαρόνοι ναρκωτικών εκμεταλλεύονται και κακοποιούν μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στην Αμερική.

Σημειωμένο με ένα τεράστιο άγαλμα 26 ποδιών του Ιησού στο σταυρό, το βουνό βρίσκεται μέσα στην αμερικανική επικράτεια στο Sunland Park στο σημείο όπου το Νέο Μεξικό, το Τέξας και το Μεξικό.

Φτάνοντας στα 1.425 μέτρα ύψος και χωρίς αστυνόμευση, οι συμμορίες χρησιμοποιούν τις ψηλότερες κορυφές του βουνού για να ληστέψουν, να χτυπήσουν και να επιτεθούν σεξουαλικά σε απελπισμένους μετανάστες.

Άνθρωποι που ζουν στη βάση του βουνού στις ΗΠΑ ανέφεραν πως συχνά γυμνές γυναίκες τρέχουν αιμόφυρτες στους δρόμους εκλιπαρώντας για βοήθεια, ενώ ο εκπρόσωπος της Συνοριακής Περιπολίας Landon Hutchens είπε ότι η διαδρομή είναι ελκυστική για τους μετανάστες λόγω του σύντομου χρόνου που χρειάζεται.

Μιλώντας στην DailyMail, είπε: «Μπορεί να είναι μικρή απόσταση, αλλά όταν περνάς από αυτό το ανώμαλο έδαφος χωρίς καθόλου σκιά και η θερμοκρασία του εδάφους είναι 125 βαθμούς , είναι πολύ εύκολο για τους μετανάστες να πεθάνουν λίγο αργότερα».

Ενώ η κορυφή του βουνού βρίσκεται στο έδαφος των ΗΠΑ, η Συνοριακή Περιπολία των ΗΠΑ έχει παραιτηθεί από κάθε έλεγχο αφού ο αριθμός των μεταναστών εκτινάσσεται σε ιστορικό υψηλό μετά το 2021 και η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Έφηβοι πρόσκοποι που εργάζονται για τα καρτέλ κάθονται στο βουνό για περισσότερη ώρα, περιμένοντας την αλλαγή που θα φέρει τους παράνομους μετανάστες στις ΗΠΑ.