Ιταλία: Κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα - Πάνω απο τους 40 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο

Ζέστη-ρεκόρ καταγράφεται στην Ιταλία, με κύμα καύσωνα το οποίο, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Kαύσωνας ρεκόρ στην Ιταλία
Kαύσωνας ρεκόρ στην Ιταλία
Associated Press
1'

Ζέστη-ρεκόρ καταγράφεται στην Ιταλία, με κύμα καύσωνα το οποίο, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη. Πιο αναλυτικά, στην Ρώμη, το επόμενο τριήμερο η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις βόρειες περιφέρειες της χώρας, ο υδράργυρος πρόκειται να φτάσει τους τριάντα εννέα.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της χώρας, οι πόλεις στις οποίες μπορεί να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερα προβλήματα οι ηλικιωμένοι και όσοι πάσχουν από χρόνιες παθήσεις είναι η Ρώμη, η Φλωρεντία, η Περούτζια και το Παλέρμο της Σικελίας.

Όπως υπογραμμίζουν οι Ιταλοί μετεωρολόγοι, το κύμα έντονης ζέστης έχει αυξήσει εντυπωσιακά και την θερμοκρασία των υδάτων: στην Αδριατική Θάλασσα, τις ημέρες αυτές έφτασε τους 30 βαθμούς. Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς και στο νησί της Σαρδηνίας, όπου ξέσπασαν πυρκαγιές. Οι πυροσβέστες και η Πολιτική Προστασία κινητοποιήθηκαν άμεσα, με χρήση ελικοπτέρων και καναντέρ, θέτοντας υπό έλεγχο τις διάφορες εστίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή