Τρόμος για ορειβάτη: Πέρασε τη νύχτα κρεμασμένος σε βράχο - Σώθηκε το τελευταίο δευτερόλεπτο

Κινδύνευε να βρεθεί στο κενό από ύψος 1.750 μέτων 

Τρόμος για ορειβάτη: Πέρασε τη νύχτα κρεμασμένος σε βράχο - Σώθηκε το τελευταίο δευτερόλεπτο
Bild
1'

Μία απίστευτη περιπέτεια έζησε ένας ορειβάτης στις Άλπεις, όταν χρειάστηκε να περάσει όλη τη νύχτα κυριολεκτικά προσκολλημένος σε βράχο, κινδυνεύοντας ανά πάσα σιγμή να βρεθεί στο κενό.

Σύμφωνα με ανάρτηση της ομάδας διάσωσης Ruhpolding στο Facebook: «Σε υψόμετρο περίπου 1750 μέτρων, ο άνδρας είχε χάσει το δρόμο του και δεν μπορούσε πλέον να ανέβει μόνος του».

Δεδομένου ότι δεν υπήρχε μπρος-πίσω, ο ορειβάτης έπρεπε να περάσει μια ολόκληρη νύχτα στον βράχο, καλώντας σε βοήθεια.

Η τύχη του ήρθε το πρωί του Σαββάτου όταν τον άκουσε περαστικός και ειδοποίησε. Άμεσα έσπευσαν στην περιοχή ομάδα διάσωσης κι ένα ελικόπτερο.

Ο άνδρας προσπαθούσε να κρατηθεί με κάθε τρόπο από τον απόκρυμνο βράχο, με τα χέρια και τα πόδια, ωστόσο το πέτρωμα ήταν εύθραυστο και κάθε κίνησή του εγκυμονούσε κινδύνους, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ομάδα διάσωσης, επριγράφονατς τις δραματικές στιγμές της επιχείρησης.

Οι διασώστες αναφέρουν περαιτέρω: «Με την πάροδο των ωρών, είχε γλιστρήσει όλο και περισσότερο και τώρα κρεμόταν ακριβώς πάνω από την άκρη ενός γκρεμού». Οι διασώστες κατάφεραν τελικά να ασφαλίσουν τον άνδρα με ένα σχοινί - λίγο πριν να πέσει. Τον κατέβασαν στην κοιλάδα με ελικόπτερο. Ο 61χρονος από την περιοχή του Rosenheim ήταν εξαντλημένος και αφυδατωμένος, αλλά κατά τα άλλα δεν τραυματίστηκε. Για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
16:57ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Κορωπί