Βρετανία: Επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ - Τουλάχιστον 8 τραυματίες

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν στο Σάουθπορτ της Βρετανίας
Unsplash
1'

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σήμερα στις τάξεις της αστυνομίας έπειτα από επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ.

Σύμφωνα με το BBC στο νοσοκομείο παίδων Alder Hey, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Aintree και στο νοσοκομείο Southport and Formby μεταφέρθηκαν 8 άτομα με τραύματα από μαχαίρι, ενώ ο δράστης συνελήφθη.

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία του Merseyside ανέφερε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο Σάουθπορτ μετά από ένα σημαντικό περιστατικό σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου. Γύρω στις 11.50 π.μ., κληθήκαμε σε ένα ακίνητο στην οδό Hart Street έπειτα από αναφορές για επίθεση με μαχαίρι. Υπάρχει ένας αριθμός θυμάτων και περισσότερες λεπτομέρειες θα επιβεβαιωθούν όταν είναι δυνατόν. Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα και κατέσχεσε ένα μαχαίρι. Έχει μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα».

«Μητέρες ούρλιαζαν καθώς το περιστατικό έμοιαζε με σκηνή από ταινία τρόμου»

Ιδιοκτήτης τοπικής επιχείρησης ο οποίος κάλεσε την αστυνομία δήλωσε ότι το περιστατικό ήταν σαν «σκηνή από ταινία τρομού».

Σύμφωνα με το Sky News, ο Colin Parry, δήλωσε ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση με μαχαίρι. «Οι μητέρες ήρθαν εδώ και ούρλιαζαν. Ήταν σαν σκηνή από ταινία τρόμου» πρόσθεσε.

Η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ιβέτ Κούπερ, δήλωσε ότι είναι «βαθιά ανήσυχη» για το περιστατικό και πρόσθεσε: «Όλες μου οι σκέψεις είναι με τις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων».

Σχετικές ειδήσεις