Πρώην παρουσιαστής του BBC κατηγορείται για παιδική πορνογραφία

Ο 62χρονο, ο οποίος παραιτήθηκε από το BBC τον περασμένο Απρίλιο,  μετά από 40χρόνια, συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο

Πρώην παρουσιαστής του BBC κατηγορείται για παιδική πορνογραφία
1'

Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο πρώην παρουσιαστής του BBC Χιου Έντουαρντς , ο οποίος κατηγορείται ότι κοινοποίησε μέσω whatsapp ανέβασε στο διαδίκτυο άσεμνες φωτογραφίες παιδιών.

Ο 62χρονος Έντουαρντς, αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες για φερόμενη δραστηριότητα μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Απριλίου 2022.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, ο Έντουαρντς συνελήφθη στις 8 Νοεμβρίου 2023 και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες την Τετάρτη 26 Ιουνίου. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση έως ότου δικαστεί την προσεχή Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Ο Έντουαρντς παραιτήθηκε από το BBC τον περασμένο Απρίλιο, μετά από 40 χρόνια, ύστερα από «ιατρικές συστάσεις». Πριν από την παραίτησή του, ο Έντουαρντς δεν είχε εμφανιστεί στον αέρα για σχεδόν ένα χρόνο.

Ο πρώην παρουσιαστής του BBC News κέρδισε μεταξύ 475.000 £ - 479.999 £ πριν από την παραίτησή του, σύμφωνα με την έκθεση του τηλεοπτικού σταθμού για το 2023/2024 που κυκλοφόρησε σήμερα - αύξηση μισθού τουλάχιστον 40.000 £ στον μισθό του για το 2022/2023.

Όταν ο γενικός διευθυντής του BBC Tom Davie ρωτήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα σχετικά με το πώς ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός θα μπορούσε να δικαιολογήσει την εξόφληση ενός τόσο τεράστιου μισθού, παρόλο που εργαζόταν μόνο για μερικές εβδομάδες κατά τη διάρκεια του έτους, απάντησε πως οι μισθολογικές αυξήσεις, προηγήθηκαν του σκανδάλου και ήταν προγραμματισμένες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή