Εσθονός στρατιωτικός: H Ρωσία έχει πόρους για να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις και το 2025

Ρωσία: Παραμένει ισχυρή σύμφωνα με κορυφαίο Εσθονό αξιωματικό 

Εσθονός στρατιωτικός: H Ρωσία έχει πόρους για να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις και το 2025
2'

H Ρωσία έχει αρκετούς πόρους για να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις το 2025, αλλά και μετά από αυτή τη χρονιά.

Αυτό διατείνεται ο επικεφαλής του Κέντρου Στρατιωτικών Πληροφοριών της Εσθονίας, συνταγματάρχης Ants Kiviselg, ο οποίος προειδοποίησε κατά των αισιόδοξων εκτιμήσεων σχετικά με την υποτιθέμενη εξάντληση του στρατιωτικού εξοπλισμού και των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας.

«Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω ότι η Ρωσία θα ξεμείνει από στρατιωτικό εξοπλισμό το 2025, διότι έχει επίσης κάποιους εταίρους ή συμμάχους που θα εξακολουθούν να τους παρέχουν ή να τους στέλνουν πόρους για να διεξάγουν πόλεμο. Είτε πρόκειται για τη Βόρεια Κορέα είτε πρόκειται για το Ιράν», εξήγησε ο Kiviselg.

«Ο πληθυσμός της Ρωσίας είναι ακόμη τόσο μεγάλος που δεν υπάρχει ακόμη τάση για σοβαρές αλλαγές στο μέτωπο», πρόσθεσε ο Kiviselg.

Ο καιρός κρίσιμος παράγοντας των στρατιωτικών επιχειρήσεων

«Ο επιθετικός πόλεμος στην περιοχή ευνοήθηκε επίσης από τον καιρό, ο οποίος παρέμεινε σχετικά ξηρός και επέτρεψε τη χρήση βαρέων μηχανημάτων σε ανοιχτό έδαφος. Η Ρασπούτιτσα [η περίοδος των βροχών που προκαλεί λάσπη στο έδαφος - σ.σ.] δεν έχει ακόμη εμφανιστεί στην περιοχή και επιτρέπει τη χρήση απομακρυσμένων δρόμων», ανέφερε, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι αμυντικές δραστηριότητες της Ουκρανίας παρέμειναν οργανωμένες και πολυεπίπεδες, δήλωσε ο Kiviselg.

«Πάνω απ' όλα, έχουν χρησιμοποιήσει πυρά μεγάλου βεληνεκούς, επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ναρκοπέδια για να υπερασπιστούν τις θέσεις τους. Αυτό έχει κρατήσει τις απώλειες του ρωσικού βαρέως εξοπλισμού σε παρόμοιο υψηλό επίπεδο με τις προηγούμενες εβδομάδες», δήλωσε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών.

«Ωστόσο, παρά τις απώλειες, η Ρωσία είναι πιθανό να συνεχίσει την επιθετική της δραστηριότητα με την τρέχουσα ένταση τις επόμενες εβδομάδες, με την πρόθεση να επιτύχει πιθανότατα τον πλήρη έλεγχο της Αβντίεβκα μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε ο συνταγματάρχης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή