Δώρο ζωής: Έδωσε το νεφρό της στην πρώην συμφοιτήτριά της - Είχαν να συναντηθούν δέκα χρόνια

Μία γυναίκα δώρισε χωρίς δεύτερη σκέψη το νεφρό της σε μία πρώην συμφοιτήτριά της, παρόλο που είχε να την δει τουλάχιστον 10 χρόνια, σε μία ιστορία που κάνει τον γύρο του κόσμου
2'

Ήταν μια συναισθηματική επανένωση όταν η Μέγκαν και η Τζες, παλιά μέλη σε μία γυναικεία αδελφότητα πανεπιστημίου, συναντήθηκαν μετά απο χρόνια στο σπίτι της πρώτης. Η ατμόσφαιρα ηταν συγκινητική όχι όμως επειδή είχαν πολύ καιρό να συναντηθούν αλλά γιατί η Μέγκαν έχει αποφασίσει να δωρίσει το ένα της νεφρό στην Τζες, την οποία είχε να δει περισσότερα από 10 χρόνια.

Αφού έλαβε διάγνωση χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας τον Σεπτέμβριο του 2023, η Τζες Χάουζ εντυπωσιάστηκε από τον αριθμό των ανθρώπων που προσφέρθηκαν να δουν αν είναι συμβατοί δότες. Η πρώην «αδελφή» της στο Πανεπιστήμιο, Μέγκαν Σουλτς, τελικά την κάλεσε στο τηλέφωνο και την ενημέρωσε οτι είναι συμβατή.

«Νόμιζα ότι τηλεφωνούσε για να πει συγγνώμη, αλλά δεν είμαι συμβατή», είπε η Χάουζ. Η γυναίκα από το Σινσινάτι είπε ότι ήταν σοκαρισμένη και άφωνη, με την «σούπερ ιδιαίτερη» χειρονομία της που της έκοψε την ανάσα.

Οι γιατροί παρατήρησαν για πρώτη φορά πρόβλημα στη νεφρική λειτουργία της Τζες, όταν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με έρπητα ζωστήρα. Αλλά αφού έχασε τη δουλειά της και την ιατρική της ασφάλιση τον Απρίλιο του 2023, σταμάτησε να επισκέπτεται τακτικά τον γιατρό.

«Παρατήρησα από τα γόνατά μου και κάτω ότι άρχισα να μουδιάζω και να μυρμηγκιάζω», εξήγησε στο βρετανικό ειδησεογραφικό μέσο SWNS. Η Τζες πήγε στα επείγοντα και, μετά από εξετάσεις, διαγνώστηκε με ολική νεφρική ανεπάρκεια.

«Ήταν απολύτως τρομακτικό. Δεν ήξερα καν τι είναι η νεφρική ανεπάρκεια». Ξεκίνησε την αιμοκάθαρση πέρυσι την οποία τώρα κάνει τρεις μέρες την εβδομάδα για τρεισήμισι ώρες. «Άρχισα να φτιάχνω reels [στο Instagram] με την καθημερινότητά μου», είπε. «Έτυχε να το δει η Μέγκαν. Ο Θεός στέλνει τους ανθρώπους στη ζωή μας για κάποιο λόγο».

Αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις, το νοσοκομείο κάλεσε τη Σουλτς και εκείνη «άρχισε να κλαίει». «Ήταν άμεσος ενθουσιασμός», είπε. Η Μέγκαν τηλεφώνησε στην Τζες στις 13 Ιουνίου του 2024, για να της πει τα νέα και οι δύο γυναίκες μπόρεσε να συναντηθούν τελικά το περασμένο σαββατοκύριακο.

«Ήταν υπέροχα. Είναι μια από εκείνες τις φιλίες που δεν έχει δει ο ένας τον άλλον για τόσο καιρό, αλλά αισθάνεσαι σαν να μην έχει περάσει καθόλου καιρός», είπε η Χάουζ.
Η Τζες και η Μέγκαν πρόκειται να χειρουργηθούν στις 12 Νοεμβρίου του 2024. Ακόμη και με ένα νεφρό, σημειωτέον, οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν μακρά, φυσιολογική ζωή με ορισμένες μικρές προσαρμογές.